Tips die kunnen helpen om sneller zwanger te worden

Bij de één lukt zwanger worden verrassend snel, bij de ander duurt het wat langer. Dit heb je nooit helemaal zelf in de hand. Wel zijn er een aantal tips die mogelijk kunnen helpen.

Houd een gezonde leefstijl aan

Een gezonde leefstijl is natuurlijk altijd goed, maar wanneer je zwanger wilt worden is dit nog nét wat belangrijker. Je kindje groeit in de eerste periode van de zwangerschap ontzettend hard en je wilt natuurlijk dat hij of zij dit in een gezonde leefomgeving kan doen.

Let op met alcohol en roken

Tip 2 sluit grotendeels aan bij tip 1, want in een echt gezonde leefstijl komen alcohol en sigaretten niet voor. Maar toch is het belangrijk om dit nog even apart te benoemen. Alcohol en roken kunnen namelijk jouw vruchtbaarheid maar ook die van je partner sterk verminderen.

Doe een ovulatietest

Wanneer je ongeveer weet wanneer je vruchtbaar bent en jij en je partner op die dagen seks hebben, is de kans natuurlijk groter dat je zwanger raakt. Meer over je vruchtbare periode lees je hier.

Blijf voldoende bewegen

Ook dit sluit aan bij een gezonde leefstijl. Voldoende lichaamsbeweging kan de vruchtbaarheid bevorderen. Pak dus wat vaker de fiets in plaats van de auto of loop tussendoor een lekker ommetje.

Ga voor een effectief standje

Natuurlijk moeten jullie tijdens de seks kiezen voor het standje dat jullie het fijnst vinden. Maar bepaalde standjes zijn aan te raden als je zwanger wilt worden. Het zaad moet namelijk in je baarmoeder terechtkomen en bij de missionarishouding of doggy-style is de kans hierop het grootst. Na de seks kun je het beste nog even blijven liggen om ervoor te zorgen dat het zaad de goede kant op gaat.

Slik vitaminen

Wanneer je een gezonde leefstijl aanhoudt, zul je veel vitaminen al binnenkrijgen.  Als je zwanger wilt worden is het echter goed om dit nog aan te vullen met supplementen, zoals foliumzuur.

Voorkom stress

Stress is voor niemand goed. En voorkomen is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer het maar niet wil lukken om zwanger te worden terwijl je dit zo graag wilt. Probeer toch om voldoende tot rust te komen. Plan desnoods in je agenda momentjes van rust in, welke je ook niet gaat verzetten. Deze momentjes zijn er om te ontspannen en bijvoorbeeld een filmpje te kijken of een heerlijk warm bad te nemen.

En misschien wel de belangrijkste tip: blijf positief en houdt moed dat het gaat lukken!