Leuke manieren om je zwangerschap aan te kondigen

Samen wachten jullie in spanning af… en dan geeft de zwangerschapstest aan dat je zwanger bent! Het liefst zou je het blijde nieuws meteen van de daken schreeuwen. Het moment waarop je het aan je ouders, vrienden, familie en de rest van de wereld gaat vertellen, is helemaal aan jou en je partner. Hieronder geven we je een aantal voorbeelden om het blijde nieuws op een leuke manier wereldkundig te maken! 

Lekkere verrassing

Wanneer je aankomt met iets lekkers, heeft degene aan wie je het gaat vertellen waarschijnlijk nog niks door. Verstop bijvoorbeeld aan de binnenkant van een doosje bonbons een briefje met de tekst ‘Eat up, my mommy doesn’t want to be the only one with a belly’. Misschien duurt het even voor ze het zich realiseren, maar de verbaasde gezichten zijn goud waard!

Een ander leuk idee is om cupcakes te maken welke gevuld zijn met muisjes. Allereerst de reactie wanneer er een hap wordt genomen en er wat uitvalt, en daarna de reactie als ze zien wát eruit valt!

Hints

Probeer je zwangerschap aan te kondigen tijdens een spelletjesavond. Leg bijvoorbeeld met Scrabble vooral woorden die een hint geven naar een zwangerschap (voor de gevorderde scrabbelaar) of speel ‘Wie ben ik’ en laat je partner een kaartje op jouw hoofd plakken met ‘mama’.

Je kunt ook een gepersonaliseerde (alcoholvrije) fles wijn laten maken, waarop de zwangerschap wordt aangekondigd. Schenk de wijn, met het etiket duidelijk naar de gezichten van je vrienden, in. Nu is het afwachten wanneer ze het in de gaten hebben!

Een verborgen boodschap

Ga je op bezoek bij je ouders? Altijd leuk om dan een aardigheidje mee te nemen. En het is helemaal bijzonder wanneer deze een verborgen boodschap bevat. Laat bijvoorbeeld een kaartje maken waarbij ze het bericht open moeten krassen. Het lijkt een kleinigheidje, maar er zit een heel groot cadeau in verborgen!

Heb je al een kleintje rondlopen, dan kun je hem of haar een t-shirt aantrekken met de tekst ‘Ik word grote broer/zus’. Eens kijken wanneer je ouders het zien…

Oppas gezocht

Hoe leuk is het om je beste vriendin een kaartje te geven met de tekst ‘Gezocht: leuke, lieve oppas’. Extra leuk is het wanneer je hier nog wat grappige ‘eisen’ aan toevoegt: De oppas moet een goede knuffelaar zijn, lief zijn voor baby’s en beste vriendinnen zijn met ‘mijn mama’.

Delen op social media

Wil je ook de rest van de wereld op de hoogte stellen van jullie zwangerschap? Logisch! Beter nog dan het van de daken te schreeuwen, is het heuglijke nieuws te delen op social media (en waarschijnlijk ook effectiever).

Er wordt tegenwoordig behoorlijk wat werk van gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld een filmpje maken van mooie momenten van jou en je partner, waarbij je als allerlaatste fragment een shot van de echo laat zien. Benieuwd wie dat zag aankomen!

Houd je het liever een beetje eenvoudig, dan kun je natuurlijk ook gewoon een leuke foto van jullie samen met de echo of van alleen de echo delen!

Wordt het je tweede, derde of vierde kindje? Dan is het heel bijzonder om je andere kindje(s) bij de aankondiging te betrekken. Zet ze bijvoorbeeld op de foto met een bordje met een leuke tekst of met de echo in zijn of haar handje. Of denk aan een afbeelding waar je kindje een checklist afvinkt. Het laatste vinkje is ‘Grote broer/zus worden’.

Ook je huisdier kan een rol spelen. Zet bijvoorbeeld je hond of kat op de foto met de tekst ‘Binnenkort krijg ik er een baasje bij’.

Volg @moedersvoormoeders op Instagram voor nog meer inspiratie.
Wil jij jouw aankondiging ook delen via ons kanaal? Laat het dan weten via info@moedersvoormoeders.nl