Het verhaal van Marloes

Ik heb altijd moeder willen worden. Vroeger op school, in de tijd dat je nog in elkaars vriendenboekje schreef, schreef ik al ‘moeder’ bij de vraag over wat ik later wilde worden. Mijn kinderwens was dus al vroeg heel sterk. Ik kom uit een gezin van vier en met zelf twee broers en een zus heb ik ook altijd een groot gezin gewild.

“Ik voelde dat ik iets terug wilde geven”

Bij mijn eerste zwangerschap kreeg ik van de verloskundige een folder over Moeders voor Moeders. Ik kende het op dat moment niet, maar het sprak mij wel meteen aan. In mijn omgeving waren er vrouwen voor wie zwanger worden niet vanzelfsprekend was, terwijl ik dat geluk wel had. Ik voelde dat ik iets terug wilde geven. Ja, zo ervaar ik het echt! Via Moeders voor Moeders kon ik echt iets betekenen voor de vrouwen die het geluk niet hebben. Ik vond het meteen een heel mooi initiatief.

Ik heb mijn deelnames helemaal niet als een belemmering ervaren

Ja, het is nu best pittig met twee kleine kindjes en een derde op komst, het heten niet voor niets de tropenjaren. Toch heb ik ook mijn recente deelname ondanks de drukte als relaxed ervaren. Kijk, je moet toch naar het toilet. En of je nu op de wc gaat of dat je het opvangt voor in de fles, daar zat voor mij niet zoveel verschil tussen. Tijdens mijn eerste zwangerschap werkte ik fulltime op kantoor, dat zorgde soms voor een logistieke uitdaging. Inmiddels ben ik zelfstandig ondernemer en ben ik sowieso meer thuis. Dus ging alles eigenlijk nog makkelijker.

Een heel kleine moeite waar je heel veel mee kan bereiken

In mijn vriendengroep was ik de eerste die meedeed aan Moeders voor Moeders. Jazeker, ik was de trendsetter, haha! Bij mijn eerste aanmelding vond ik het wel spannend of iemand door mijn deelname mijn zwangerschap zou ontdekken, maar die zorg bleek gelukkig onterecht. De kratjes kwamen in neutrale tassen waar je niks aan kon zien, niemand had iets in de gaten.

Ik heb het ervaren als een heel kleine moeite waar je heel veel mee kan bereiken. Het voelde vooral ontzettend goed dat ik op die manier andere vrouwen kon helpen. Je weet zelf hoe fijn het is om zwanger te zijn. Dus als je nu zwanger bent en je er goed bij voelt, probeer op deze manier dan ook anderen te helpen om hetzelfde geluk te ervaren. Het kost echt weinig tijd.

Als er dan weer een zwanger was, dan vertelde ik natuurlijk over Moeders voor Moeders!

Omdat ik Moeders voor Moeders een ontzettend mooie organisatie en een prachtig initiatief vind, heb ik zoveel mogelijk positieve aandacht eraan besteed. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn zus en mijn vriendinnen gemotiveerd om mee te doen. Als er dan weer een zwanger was, dan vertelde ik natuurlijk over Moeders voor Moeders. Mijn zus heeft bij haar tweede zwangerschap ook meegedaan. Veel van mijn vriendinnen zijn ook gaan deelnemen, vaak bij hun eerste zwangerschap al. En ze zijn allemaal positief over Moeders voor Moeders.

Ook mijn droom is nu in vervulling gegaan!

Van Moeders voor Moeders krijg je wekelijks updates met daarin verhalen over vrouwen die dankzij het werk van Moeders voor Moeders wél zwanger konden worden. En dan weet je al helemaal waar je het voor doet. Iemands droom is werkelijkheid geworden. Met nu de derde op komst is ook mijn eigen droom in vervulling gegaan. Of we al weten wat het wordt? Nee, dit keer niet. Bij de eerste en de tweede wilden we het wel weten. We hebben al een jongen en een meisje en nu laten we ons verrassen!