Het verhaal van Felicia

Ik heb altijd gezegd; mocht ik zwanger worden dan wil ik heel graag met Moeders voor Moeders meedoen. Mijn zus heeft 4,5 jaar geleden meegedaan en mijn moeder 28 jaar geleden ook, dus voor mij was het best vanzelfsprekend. Daarnaast ben ik zelf zwanger geworden dankzij IUI, waarbij ik ook gebruik heb gemaakt van hormoonspuiten met het hormoon dat in de urine zit die Moeders voor Moeders verzameld. Ik weet dus uit eigen ervaring hoe belangrijk een deelname kan zijn.

“Zelf ben ik zwanger geworden dankzij IUI, ik weet dus uit eigen ervaring hoe belangrijk een deelname kan zijn”

Net voordat de coronacrisis begon, had ik me aangemeld bij Moeders voor Moeders. In eerste instantie werd het intakegesprek dus gewoon gepland, maar omdat later de coronacrisis steeds meer onze kant op kwam en het land langzaam in lockdown ging, werd deze afspraak even on hold gezet. Moeders voor Moeders zou me hier later over terugbellen. Toen ze dit deden, zeiden ze dat de intake door kon gaan, maar wel op een andere manier dan normaal. Ze hebben de spullen voor de deur gezet en zijn ook echt op 1,5 meter afstand gebleven, zodat ik alles zelf bij de deur kon pakken.

Het intakegesprek werd telefonisch gehouden. Ik heb niet het idee dat ik hierdoor iets heb ‘gemist’. Ze hebben me telefonisch alle uitleg gegeven die ik anders face to face ook gekregen zou hebben. Verder heb je niet heel veel met persoonlijk contact te maken. Je zet de kratten aan de deur en deze worden opgehaald, hier heb je dus verder geen hinder van. 

Het is wel belangrijk dat het verzamelen van urine door kan gaan en dat hier in de coronatijd een manier voor bedacht is, zodat er geen tekort ontstaat. Ik had het heel jammer gevonden als ik door de coronacrisis niet zou kunnen deelnemen. Zoals ik al zei heb ik er zelf ook gebruik van gemaakt en ik vind het heel mooi dat ik een ander zo ook weer kan helpen. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is dat Moeders voor Moeders er is.

“Het is wel belangrijk dat het verzamelen van urine door kan gaan en dat hier in de coronatijd een manier voor bedacht is.”

Ik vind het heel bijzonder dat je een eventuele bijdrage kan leveren aan vrouwen waarbij het niet wil lukken om zwanger te worden op de natuurlijke manier. Het is een kleine moeite en de bijdrage is heel groot!