Dat er een heleboel verandert tijdens je zwangerschap, dat weten we allemaal wel. Maar sommige dingen die er in je lijf of met je baby gebeuren, zijn wel heel gek. Wij zetten een paar van die vreemde feitjes nog eens voor je op een rijtje.

 1. Lekker harig
  Het is echt waar, vrouwen die tijdens de zwangerschap veel last hebben maagzuur, krijger vaker kinderen met veel haar. Oestrogeen en progesteron zorgen voor haargroei, maar zorgen er ook voor dat de slokdarm ontspant, waardoor er maagzuur omhoog komt.
 1. Dat ruikt lekker
  Oestrogeen doet nog veel meer met je lijf. Het zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je beter kunt ruiken. Er is verder niet echt veel duidelijk over waarom dat zo is, maar sommige wetenschappers geloven erin dat het als een soort waarschuwing werkt; bij stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je baby, blijf je ver vandaan.
 1. Een nog groter hart
  Je hart knapt bij wijze van spreken al bijna uit elkaar van liefde, maar je hart wordt tijdens een zwangerschap ook echt groter! Dat komt omdat het meer bloed moet verwerken.
 1. Vaarwel kleine voetjes
  Niet iedereen heeft er last van, maar er zijn aardig wat vrouwen die na hun zwangerschap een hoop nieuwe schoenen moeten kopen, omdat hun voeten groter zijn geworden. Dit komt door het hormoon relaxine, wat ervoor zorgt dat banden en spieren ontspannen. Dat kan weer leiden tot een andere voetvorm. Ach, elk nadeel heeft natuurlijk zijn voordeel…
 1. Hoe groot?!
  De baarmoeder van een vrouw is tijdens de zwangerschap zo’n 500 keer groter als in het begin!

Uiteraard zijn er nog veel meer gekke feitjes en weetjes over de zwangerschap. Maar het leukste is om gewoon zelf te ontdekken wat zwanger zijn met jouw lichaam doet.

Gastauteur – heeft 33 verhalen geschreven.

Meer Artikelen