Zwanger zijn is natuurlijk iets heel bijzonders en de meeste moeders willen het graag vastleggen. Er zijn een heleboel manieren om de herinneringen voor altijd bij je te houden. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

Fotoshoot
Een leuke en bekende manier om je zwangerschap vast te leggen, is een fotoshoot. Er zijn ontelbaar veel voorbeelden te vinden van mooie zwangerschapsshoots, alleen of juist met je partner. Kijk eens rond op internet naar stijlen die je leuk vindt en zoek een fotograaf waar je een klik mee hebt voor het beste resultaat!

Gipsen
Een prachtige manier om je zwangere buik voor altijd te “bewaren” is een gipsafdruk maken. Er zijn thuispakketten beschikbaar maar er zijn ook genoeg professionals die het voor je kunnen doen. Het gipsen van je buik duurt helemaal niet zo lang, maar brengt jaren plezier! Extra tip: staat hartstikke leuk als decoratie in de babykamer.

Dagboek
In tegenstelling tot een fotoshoot of het gipsen van je buik, is een dagboek bijhouden niet alleen een momentopname. Hierin kun je je hele zwangerschap in kaart brengen. Maak je dagboek helemaal eigen door er bijvoorbeeld foto’s in te plakken of extra gedichtjes in te schrijven.

Brief naar je baby
Wil je graag iets schrijven maar ben je niet de persoon voor een heel dagboek? Een brief naar je baby schrijven is ook een mooie manier om bij je zwangerschap stil te staan. Bewaar de brief en lees die later nog eens terug met je kindje, als hij of zij wat ouder is.

Timelapse
Een superleuke manier om de veranderingen van je buik te zien tijdens de zwangerschap: een timelapse. Maak elke week een foto met dezelfde kleren aan, op dezelfde plek en op dezelfde positie. Zet ze na de zwangerschap allemaal achter elkaar in een kort filmpje om te zien hoe jouw buik zich heeft ontwikkeld.

Gastauteur – heeft 33 verhalen geschreven.

Meer Artikelen