Jarenlang zei ik dat ik wel kinderen wilde, maar wel alleen met een leuke man. Ik heb zelfs een tijdje geroepen dat ik liever een relatie wilde dan een kind! Ik heb dat ook echt gedacht, was er echt van overtuigd….

……tot oktober 2016. Ik had een paar maanden daarvoor een hele leuke jongen ontmoet (een man natuurlijk, maar op een of andere manier noem ik mezelf ook nog steeds “meisje”, al ben ik inmiddels eind 30) en hij was heel duidelijk over het feit dat hij kinderen wilde. Dus mijn fantasie sloeg al helemaal op hol, het ging tóch nog lukken misschien!

Helaas zat deze leuke meneer in een flinke burn-out waardoor onze relatie niet echt kans van slagen had. Dus eind oktober was ik weer alleen, en heel verdrietig. Een goede vriendin vroeg mij onder het genot van een gezellig etentje en wijntjes waarom ik zo verdrietig was. Was het alleen om hem of ook om het feit dat de kans op kinderen weer zo verkleind was? Ik moest eerlijk bekennen dat het om een combinatie ging, dus niet alleen om de man. Ik realiseerde me “ik wil wél kinderen”, of in ieder geval eentje, hoe dan ook. Om voor te zorgen, om mijn kennis aan over te brengen, om op te voeden en om trots op te zijn, wat hij of zij ook doet in het leven, om samen te zijn, om verbonden te zijn, om samen leuke dingen te doen, om nog een ander doel in mijn leven te hebben dan alleen maar te genieten van mijn vrijheid, feestjes en reizen.

Dat kun jij!
En daarop vroeg mijn vriendin wat me tegenhield, want zij deed het toch ook alleen? Ik zou dat zeker kunnen! Sindsdien was het 24/7 in mijn gedachten en stelde ik me iedere situatie voor met een kind, hoe ik dat zou gaan doen, maar ook of ik er moeite mee zou hebben dat ik iets niet meer zou kunnen vanwege het kindje. En ik kwam vrij snel tot het besef dat dit inderdaad was wat ik wilde; in mijn eentje een kindje op de wereld zetten en opvoeden tot volwassenheid. Voor de vorm heb ik het nog met mijn vader en een collega besproken, maar mijn keuze was eigenlijk al gewoon gemaakt. Ik ging ervoor!

En dan kom je in een hele bijzondere wereld terecht kan ik je vertellen! Op dit blog vertel ik je alles wat ik heb meegemaakt en hoe ik mijn route heb bepaald. Het was niet gemakkelijk om te weten welke stappen je moet nemen dus ik hoop dat ik andere wannabe-single-moms hiermee kan helpen en inspireren.

Vind hier het blog van Single mommy to be.

Gastauteur – heeft 33 verhalen geschreven.

Meer Artikelen

  • Geen artikelen gevonden