Dat er een hoop verandert op het moment dat je vader of moeder wordt, moge duidelijk zijn. Hoe fijn is het om een gezinnetje te vormen met zo’n kleintje? Wij hebben even op een rijtje gezet wat er zowaar gaat veranderen voor je!

 1. Kleine wasjes, grote wasjes
  Ja, je gaat een was professional worden! De meest vieze vlekken, de grootste berg was… jij kijkt nergens meer van op. You gonna love it. ;-)
 2. Slapen is zwaar overgewaardeerd
  Zeg maar bye bye tegen je heilige uitslaapritueel in het weekend! Kinderen worden gewoon vroeg wakker en daar heb je mee te dealen. De natuurlijke wekker van je kleintje(s) gaat gewoon, ook als jij even een avondje bent doorgezakt. Helemaal niets om je zorgen over te maken, je zal zien dat je hier gewoon tegen bestand bent.
 3. Alle kleine momenten voor jezelf zijn een paradijs
  Kinderen vragen veel aandacht, eigenlijk de hele dag door. Op het moment dat je even de tijd hebt als je kindje(s) slapen tijdens een middagdutje of als ze vroeg naar bed gaan, pak jij je kans om even me-time te houden. Heerlijk even rustig een tijdschrift lezen of in bad bijvoorbeeld.
 4. Je wordt een pro in stiekeme seks
  Vooral als je kindje gaat lopen, ben je natuurlijk niet meer veilig overal. Een goede timing is key dus. ;-) You got this!
 5.  Je kindje(s) staat/staan altijd op nummer 1
  Hoe belangrijk het ook is om altijd aan jezelf te denken, dit zal veranderen als je vader of moeder bent. Je draagt de zorg voor meerdere mensen in het gezin en zal zien dat je daarbij toch minder aan jezelf gaat denken. En dat mag af en toe best wel!
 6. Je krijgt veel meer begrip voor andere ouders
  Waar je misschien vroeger zat te zuchten als er een baby ging huilen in de trein of restaurant, toon je nu vooral begrip naar de ouders. Want hoe vervelend is dat als het gebeurt! Dat weet jij inmiddels als geen ander.
 7. Je gelooft nu in onvoorwaardelijke liefde
  Want ja: toen je voor het eerst je kindje zag… had je toen niet ook meteen het idee dat je verliefd was? En dat is toch wel het mooiste gevoel op de wereld. <3

Gastauteur – heeft 33 verhalen geschreven.

Meer Artikelen

 • Geen artikelen gevonden