Wat heb ik toch een fantastische baan als informatrice van Moeders voor Moeders!

Woensdag was ik weer bij een deelneemster die echt het belang van het inzamelen van het hcg-hormoon inziet. Dit was immers haar 7e deelnamegesprek en wat heb ik het leuk gehad bij haar thuis! Haar dochter, een spontaan lief klein meisje met prachtige krullen was heerlijk aan het dansen op K3, nummer RETTETET. Voordat ik het wist liep ik samen met haar, haar vader en moeder en de hond de polonaise rond de salontafel. Geweldig en wat een lol hadden we allemaal. Dikke kussen kreeg ik toen ik weg ging en ik stapte met een warm gevoel in de auto. Wat kunnen mensen en kinderen toch lief zijn voor anderen.

Onlangs had ik ook weer zo’n mooie ervaring bij een jong stel. Zij zijn van vruchtbaarheidstraject naar vruchtbaarheidstraject gegaan en uiteindelijk via eiceldonatie hebben zij een prachtige zoon gekregen. Toen de pril zwangere moeder mij haar verhaal vertelde tijdens het deelnamegesprek, was ik diepgeraakt. Wat is het vreselijk om te zien en te horen dat het niet voor iedereen is weggelegd om zwanger te worden. Nu mag zij toch een tweede kindje welkom heten en was ik wederom bij haar voor Moeders voor Moeders. Fijn dat deelneemsters ook bij een tweede of derde zwangerschap zich aanmelden. Geluk kun je echt (blijven) delen!

Om meer naamsbekendheid te geven aan Moeders voor Moeders ben je als informatrice verantwoordelijk voor je eigen rayon. Hoe geef je hier invulling aan?
Ik heb heel leuk contact met mijn verloskundigen in mijn rayon en ik kan echt rekenen op een goede samenwerking van hun kant. Verder ligt mijn foldermateriaal bij alle huisartsen, apotheken, etc. Via de kinderopvang zijn er ook vaak leuke informatiebijeenkomsten en daarbij ben ik dan ook graag aanwezig.

Laatst hebben mijn collega’s en ik ook deelgenomen aan de Love & Marriagebeurs in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Dit was een pilot; hoe reageren stellen met trouwplannen op Moeders voor Moeders? Het was leuk om te zien dat zij even moesten omschakelen van ringen en trouwkleding naar een langer termijn plan; de zwangerschap! Maar nadat zij ons verhaal hadden gehoord was er alleen maar begrip. Weer een zeer goede ervaring.

Ook sta ik op de Ladies Nights in de bioscoop Arcaplex in Spijkenisse. Dit doe ik samen met mijn lieve collega Yvonne van Herwijnen. Daar komen tijdens zo’n avond wel 650 vrouwen. Dit zijn avonden vol met herkenning, enthousiaste gesprekken en vooral veel begrip. Mede dankzij de super samenwerking met het team van Arcaplex.

Kortom; I love my job!

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Meer Artikelen

  • Geen artikelen gevonden