Als je heel graag wilt dat die ene jongen belt, belt ‘ie niet. Als je je inbox blijft refreshen tot je RSI krijgt, krijg je geen mail over de sollicitatie voor je droombaan. En als je heel graag kinderen wilt, kun je op je kop gaan staan en alle andere gekke standjes proberen, maar je wordt niet zwanger.

Het is gewoon niet eerlijk. Maar zo lijkt het te werken. De enige remedie is de volgende filosofie: the Subtle art of not giving a fuck. Zodra je je er niet druk om maakt, gebeuren er mooie dingen.

Echt.

Juist de jongen aan wie ik mijn telefoonnummer niet wilde geven, is inmiddels mijn verloofde. De sollicitatie die ik had lopen terwijl ik nog lol had in mijn oude baan, werd een succes. En toen we hadden bedacht dat we misschien toch wel kinderen wilden…

Toen verschenen er twee streepjes op de test. En op de tweede test weer. Toen zijn we een tijdje heel verbaasd geweest en nu hebben we een boel leuks om naar uit te kijken.

Dus volgend jaar moeten we heel vaak over poep praten. Want dat doen mensen met baby’s. Altijd. Let er maar eens op. Iew.

Ik moet het wel even over plas hebben. Sorry. Maar zwangere vrouwen hebben superplas. Daar zit namelijk een hormoon in waar andere vrouwen, die na tig verplichte wippen op ovulatiedag nog niet zwanger zijn, mee worden geholpen. Dat hebben ze in 1927 al ontdekt. Toen heette het Urine Inzameling Organon. Zwangere vrouwen vingen hun urine op in flessen en mannen op bakfietsen kwamen het ophalen. Pismannekes, heetten ze. Tegenwoordig is het een busje van Moeders voor Moeders dat elke week langsrijdt om een kratje donkerblauwe flessen op te halen.

Dus ik maar plassen. Ik plas zoveel mogelijk thuis, zodat ik extra veel flessen kan vullen. ’s Nachts moet ik er wel even mijn bril voor opzetten, maar verder is het een makkie. Nu zit ik bijna op 16 weken en daarna zit er te weinig hormoon in mijn urine. Dus het gezeik is straks voorbij.

Ik geloof niet in bidden, een beetje in duimen maar vooral in praktische oplossingen. Dus ik ben heel blij dat ik iets kan doen om mensen die dat heel graag willen, kan helpen zwanger te worden. Mocht jij iemand kennen die misschien ooit wel kinderen wil, vertel dan over Moeders voor Moeders.

Originele blog post

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Meer Artikelen