zwangerHosanna! Je bent zwanger! Maar die roze wolk verdwijnt zodra je je eerste scheet niet meer kunt controleren, iemand je bij 20 weken vraagt of je al bijna uitgerekend bent en als je geen glas rood meer mag aanraken. Zwanger zijn is natuurlijk prachtig! Toch zijn er een aantal dingen waar niemand je voor heeft gewaarschuwd. Cruciale dingen worden verzwegen, wij verbreken de stilte en bereiden je optimaal voor!

1. Stop!

We beginnen maar gelijk met de oorlogssituatie down under. Alsof de baby de boel blokkeert is de regelmatige stoelgang ver te zoeken. Aambeien worden ineens ook realiteit en de controle over je scheten ben je ook kwijt. Hoezee!

2. Kriebel!

Nee, je bh en trui zijn niet van wol, je borsten en buik jeuken vanwege de zwangerschapshormonen! Spot jij een dame die de hele dag aan haar buik zit te krabben, dan weet je genoeg ;-). Tip: smeer mentholcreme!

3. Inner peace

Jouw innerlijke rust is ver te zoeken nu je restless legs hebt. Je kunt niet meer stilzitten en blijft een continu vervelend en onrustig gevoel in je benen houden. Onschuldig en helaas weinig aan te doen. Drink veel water, masseer je benen – of nog beter: laat ze masseren – en zorg voor genoeg lichaamsbeweging. Bonustip: neem voldoende ijzer!

4. Lief schopje?

Nee! Dat teken van leven is helemaal te gek, maar een kind dat tegen je ribben schopt kan best heel erg pijn doen. Probeer de beeb te kalmeren met lieve woorden, een aai over je buik en klassieke muziek. Wie goed doet, goed ontmoet. Hopen we dan maar.

5. Hallo boobs!

De ‘dames’ worden ineens groot, klein, donker, licht, harig, kaal, je kunt het je zo gek niet bedenken, maar je borsten veranderen. Niks aan te doen. Nu maar hopen dat de baby straks je tepels met liefde behandelt als je voor borstvoeding kiest.

6. Borstvoeding is niet zo vanzelfsprekend

Je kindje aan de borst voeden, een prachtig beeld, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Je zou denken dat je je shirt omhoog trekt en de baby als een bij naar de honing wordt getrokken. Dat is zeker niet altijd het geval. Kloofjes, bloedende tepels, stuwing en moeite met aanhappen. Het kan allemaal.

7. Roze wolk

Helemaal in de zevende hemel met je zwangerschap? Of blijft dat hele verliefde gevoel uit? Geen zorgen, voel je niet schuldig over je gevoelens of het uitblijven ervan. Neem de tijd voor je emoties, luister naar jezelf en praat erover met je partner, lieve vrienden of familie. Iedereen is anders en wat niet is, kan nog komen <3.

8. Slapen is overrated

Je verwacht natuurlijk dat als het kindje er eenmaal is, je geen nacht meer doorslaapt. Maar tijdens je zwangerschap kun je ook flink wat slapeloze nachten meemaken. Gekke dromen, een schoppende beeb of jezelf willen keren na 30 weken is gegarandeerd een groot avontuur. Daarbij is de kans groot dat als je eenmaal slaapt, je bomen omzaagt met je gesnurk. Is gelijk je partner weer wakker. Ach, slapen is overrated.

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Meer Artikelen