marijkeblogMarijke Linssen is gespecialiseerd coach en heeft een eigen praktijk ‘De Levenscomponist’. Ze begeleidt onder andere mensen die in het fertiliteitstraject zitten. Haar missie is om naast fysiek begeleiding ook goede mentale begeleiding aan te bieden, zodat koppels het behandeltraject op een zo ontspannen mogelijke manier kunnen doorlopen.  Ze heeft een praktisch coachingsboek geschreven ‘Verborgen Verlangen’ voor koppels tijdens het fertiliteitstraject.

Ik stap op de fiets en trap stevig door naar mijn coachingspraktijk.

Vandaag is een van mijn ‘vruchtbaarheidsdagen’, zoals ik ze altijd noem. Op deze dagen zie ik mannen en vrouwen die in het vruchtbaarheidstraject zitten om hun zwangerschapskansen te vergroten. Dit zijn voor mij speciale dagen.

Ik heb mij gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een onvervulde kinderwens. Als ervaringsdeskundige erkende en herkende ik de dingen waar deze koppels tegenaan lopen. En steeds kreeg ik te horen; het zijn niet de echo’s, hormonen en eventuele puncties (al heeft dit ook zeker impact), dat als zwaarste onderdeel wordt ervaren. Het is toch de mentale belasting die dan wordt genoemd. De hoop, de angst, de teleurstelling en jezelf weer bij elkaar rapen voor een volgende poging. Met dit gegeven heb ik voor deze specifieke doelgroep een eigen coachingstraject ontwikkeld. Want een vruchtbaarheidsbehandeling doe je namelijk niet zomaar ‘even’. Een behandeltraject heeft effect op jezelf, je relatie, familieverbanden, vriendschappen en werk. Dus als je het goed bekijkt sijpelt je onvervulde kinderwens en je behandeling door in alle facetten van je leven. Maar wat is het ook fijn dat de behandelingen er zijn en dit je kansen kan vergroten. Al fietsend denk ik nog aan gisteren.

Zonder jou was ze er niet geweest!

Ik kreeg om 6.00 uur ’s ochtends een appje; Ben je wakker? Met een slaperig hoofd bel ik naar het nummer. Ik hoor de vermoeide, maar blijde stem van mijn cliënte Marloes die zegt: Onze dochter is net geboren, wil je naar het ziekenhuis komen om dit bijzondere moment met ons te delen? Hier hoor jij bij, zonder jou was ze er niet geweest! Een prachtig koppel die ik een periode had gecoacht tijdens, tussen en na hun vruchtbaarheidsbehandelingen. Wat vond ik het bijzonder en voelde ik me vereerd dat ze mij uitnodigden om gelijk na de geboorte te komen. Haar stralende ogen, de trotse vader en het zo gewenste kindje in haar armen. Een moment dat we deelden om nooit te vergeten.

Na deze intense gebeurtenis ging ik door naar mijn praktijk. ’s Middags had ik een heftig gesprek met een ander koppel. Alle pogingen hebben helaas niet hun zo gewenste kindje gebracht. Maar de laatste sessies waren bijzonder, naast hun verdriet hebben ze hard gewerkt aan nieuwe doelen en kunnen daar nu ook enthousiast over zijn. Ook al is het einde niet zoals ze droomde en gewenste plaatje, het gaat goed met ze. Wat een krachtig koppel! En ook hier voel ik me vereerd dat ik ze heb mogen begeleiden. En het moment dat ik in hun ogen zag, dat het vuurtje ging branden voor hun nieuwe doelen zal ik ook nooit vergeten.

Ik open de deur van mijn praktijk. Ik ben benieuwd hoe het gaat met de koppels die ik vandaag zal zien.

Wil je meer weten van Marijke Linssen kijk op www.delevenscomponist.nl

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Meer Artikelen