mvm_lpElk jaar organiseert Moeders voor Moeders dé Moeders voor Moedersdag. Een dag waarop alle medewerkers en informatrices van Moeders voor Moeders samenkomen. Dit wordt de tweede keer dat ik op deze bijzondere dag aanwezig mag zijn.

Als informatrice werk je zelfstandig, plan je zelf je afspraken met de deelneemsters en organiseer je je eigen rayon op het gebied van contacten met verloskundigen, (huis)artsen, apothekers, etc.
Een paar keer per jaar komen wij bijeen om te vergaderen over actuele zaken en de ontwikkelingen binnen de districten. Dan zie ik mijn directe collega’s en dat is altijd leuk. Samen praten we dan over ervaringen als informatrice, waar loop je tegenaan, hoe pak jij iets op en noem maar op. Dit zijn altijd leuke gesprekken, gewoon omdat zij erg enthousiast zijn in het vak wat zij uitoefenen.

Het voelt als een warm bad

Er zijn informatrices die al langer dan 15 jaar deze taak met veel plezier volbrengen. Ik vind het dan ook fantastisch en leerzaam om hun verhalen te horen. Het voelt alsof ik in een warm bad terecht ben gekomen, iedereen is altijd heel behulpzaam. Afgelopen september vond de Moeders voor Moedersdag plaats in het Fletcher Hotel Doorwerth. De dag begon al met fantastisch weer, zo’n warme herfstdag met net vers gevallen bladeren op de grond, strak blauwe lucht en een toplocatie. Geleidelijk aan druppelden alle informatrices binnen en startte het gekwebbel. Iedereen schoof buiten in het zonnetje bij elkaar aan, onder het genot van een bakje koffie of thee en een gebakje.

De Moeders voor Moedersdag

Bij binnenkomst moest iedereen een kaart uit een kaartspel trekken en zo werd al snel duidelijk hoe de groepen verdeeld zouden worden. Super, want zo zat ik ineens met collega’s uit het hoge noorden en Haarlem.

Na een dankwoord van het managementteam werd uitgelegd wat de eerste activiteit zou zijn. Een escape wandeling in het bos! Geweldig; met een goed gevulde aktekoffer, een tablet en veel lol gingen wij op pad. Digitale koffers openen tijdens de route, moeilijke vragen oplossen en zoveel mogelijk geld verdienen was de ‘pittige’ opdracht. Wat hebben we gelachen én gelopen (vooral als de vraag fout was).

Na een heerlijke lunch en uiteraard de groepsfoto, werd de tweede activiteit bekendgemaakt; een quiz. Dit was echt heel leuk, omdat iedereen wel ‘wat’ weet. Je beantwoordt in teamverband vragen die door een quizmaster gesteld worden. De quiz bestond uit verschillende rondes waaronder een geluidsronde en plaatjesronde. Iedereen was erg fanatiek. Soms lag het antwoord op het puntje van je tong!

Nieuw!

Tijdens de borrel werd in het kader van het 85-jarig bestaan van Moeders voor Moeders de jubileumeditie van de ‘huiskrant’ gepresenteerd en werd tevens de nieuwe Moeders voor Moeders app gelanceerd. Een app speciaal voor de deelneemsters en de complete app voor de zwangere vrouw. Met de app heb je je zwangerschapsdagboek ieder moment bij de hand om al je ervaringen rondom deze bijzondere periode te verzamelen. Zo leuk en zo van deze tijd! De Moeders voor Moedersdag werd afgesloten met een goed verzorgde barbecue. En aangezien ik met mijn collega’s carpool, konden we op de terugweg wederom lekker kletsen. Kortom; voor mij was het een topdag!

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Meer Artikelen