heidyIn 2014 ben ik na een lang en vooral zwaar traject mama geworden van een prachtige dochter Joliene.

Ik heb endometriose en pcos en daardoor kon ik niet op een natuurlijke manier zwanger worden. Na 2 iui pogingen en 2 ivf pogingen was ik zwanger. Bij de tweede ivf had ik enorm veel eitjes maar uiteindelijk waren er 6 bevrucht. Bij de verse terugplaatsing en ondanks overstimulatie was ik zwanger. Nu ben ik de trotse mama van mijn dochter Joliene.

Nieuwe poging

Niks is mooier dan mama zijn, en dat zet mij aan het denken. We hebben tenslotte nog cryo’s over. Lichamelijk heb ik best veel ongemakken van de endometriose en bekkeninstabiliteit. Ik gebruik dagelijks veel medicatie om de pijn te onderdrukken. Toch hebben ik en mijn vriend ervoor gekozen om een nieuwe poging met de cryo’s te starten. In de zomer van 2015 ben ik gaan afbouwen met de medicatie maar dat ging niet gemakkelijk. De pijn kwam terug en ik kreeg last van afkickverschijnselen. Ik zette alles op alles ten koste van mijn eigen lichaam. Wel kreeg ik een nieuw depot Lucrin dat ervoor zorgt dat de endometriose rustig blijft tijdens de poging. In augustus startte ik met Provera om mijn baarmoederslijm dik genoeg te laten worden voor een terugplaatsing. Ruim 2 weken later was het zover, wij moesten ons melden bij de fertiliteitskliniek voor terugplaatsing. Met een volle blaas ging ik gespannen maar positief naar binnen. In een kamer vol met artsen en assistentes, mijn vriend en ik, werd de goed doorontwikkelde cryo teruggeplaatst.

Wachten…

Twee weken wachten voordat je weet of het is gelukt en of ik zwanger zou zijn. Elke dag moest ik medicijnen gebruiken om de innesteling zo goed mogelijk te beïnvloeden. Ik heb dagen gehad dat ik niet van de bank af kon komen door de pijn. Het voelde niet goed. Ik kon niet de moeder zijn die ik normaal was voor mijn dochter. Toen bleek dat ik niet zwanger was realiseerde ik dat ik niet goed bezig was. In het ziekenhuis bleek bij controle dat ik weer een cyste had in mijn linker eierstok.

Stop

Ik besloot om een pauze in te lassen. Ik kreeg een nieuwe Lucrin injectie waardoor ik in een kunstmatige overgang terecht kwam. Ook begon ik weer met alle medicijnen om de pijn te onderdrukken. Alles wat zich in een korte tijd had afgespeeld hakte er aardig in, lichamelijk maar vooral ook geestelijk! Ik raakte in een depressie ik wilde graag weer controle krijgen maar ik was het even kwijt. Na een zware tijd ben ik weer terug. Ik geniet weer van alles en iedereen om me heen. Vriendinnen die mij steunen, mijn lieve vriend die er altijd voor mij is en de lach van mijn dochter zorgen ervoor dat ik weer vrolijk in het leven sta. Toch willen wij graag dat onze dochter grote zus mag worden. In overleg met mijn gynaecoloog hebben wij nu een behandelplan gemaakt. Ik krijg geen Lucrin meer zodat ik niet meer depressief word. In mei word ik voor de vierde keer geopereerd aan endometriose waarbij ze mijn linker eierstok gaan verwijderen en evt. verdere endometriose. Het klinkt raar maar ik kijk ernaar uit, ik hoop dat ik na de operatie minder pijn heb van de endometriose. Als alles mee zit en ik goed hersteld ben van de operatie wil ik opnieuw gaan afbouwen met de medicatie. Ik hoop dan dat we weer verder kunnen gaan met de overgebleven cryo’s. Hopelijk mogen onze dromen uitkomen en word onze geweldige dochter grote zus.

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Meer Artikelen