moederdag2Wat een feestje was het weer voor mij op moederdag. Lekker uitslapen en dan wakker gemaakt worden met lieve kusjes, de geur van vers gebakken croissants, uitgeperste jus d’orange en 3 vrolijke koppies. Mama, kom je ontbijten in de tuin? Mijn kids hebben ook dit jaar weer erg hun best gedaan. Zelfs het grootste ‘kind’, papa.

Heerlijk vind ik deze dag

Elk jaar smelt mijn hart als ik die mooie geknutselde cadeautjes zie. En dan heeft het grootste kind ook nog eens voor mama een super mascara van Lancôme en een melkopschuimer gekocht. Just zegt met een volgepropte mond voor een lekkuru capusieno en dikke wimpers, dat vind jij toch zo lekker mam! Just heeft een linnentas met hierop getekende harten en vrolijke vlinders en de geweldige tekst mama is fan-tas-tisch… gemaakt op school. Zo leuk en handig! En een prachtige moederdagboeket tekening/kleurplaat wat netjes binnen de lijntjes is gekleurd. Daar heeft hij zijn stinkende best voor gedaan, dat zie ik echt. En dat is best moeilijk als je ADHD hebt. Ook had hij nog een mooie kaart gemaakt met mijn lievelingskleuren en vattende tekst:

mam
mooie ogen
groot en stoer
lave you too en kus

Nadine was een paar weken geleden al met haar vriendinnetje wezen winkelen. Ze vindt dit geweldig en had leuke cadeautjes voor mij gekocht, de lieverd. Een lekkere scrub, badbruistabletten en een mooie nagellak. Die zij nu zelf natuurlijk al op haar nageltjes heeft zitten! Een mooi schilderij had ze op school gemaakt en een lief kaartje geschreven:

Lieve mama,
Fijne moederdag! I love you! Ik ben zo erg trots op je.
En vergeet niet dat je mag huilen! Je bent een echte powervrouw!
Zware nachten, gigantische rugpijn, focus. Allemaal dingen waar jij de dupe van bent. Maar je houd het goed vol! Ik kan mij geen betere moeder wensen. Je bent de beste! Hier wat cadeautjes waar je een beetje rust van krijgt. En vergeet niet, ik hou zielsveel van je. Je bent mij grootste voorbeeld. En ik zal je overal bij steunen xxx je lieve dochter Nadine. Love you too the moon and back!

Tranen met tuiten

Nou,… daar zit ik dan in de tuin, in mijn pyjamaatje, heerlijk in het zonnetje te brullen. ’s Middags zijn wij langs onze eigen mama’s geweest en is zo’n moederdag weer plop voorbij. Als ik dan ’s avonds op de bank zit en terugkijk op deze dag, realiseer ik mij ineens dat er genoeg vrouwen zijn die dit niet hebben of niet meer hebben… Ik ben trots op mijn baan en besef mij dan weer hoe belangrijk het is dat wij vrouwen elkaar helpen. Moeders voor Moeders. De meivakantie is voorbij. Ik heb in de vakantie wel lekker doorgewerkt en dat vind ik super aan deze baan. Nu zijn de kids weer naar school en draait het gezinnetje Gouwens weer gewoon. Zal ik de vlag uithangen of niet, heb ik afgelopen maandag nog even gedacht? De eerste week kon ik ze wel achter het behang plakken, maar de tweede week heeft zeker een hoop goed gemaakt.

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Meer Artikelen