purepregnantsquare

Mijn pijnlijke blauwe Pregnyl plek is na 2 dagen gelukkig minder gevoelig geworden en de kleur is veranderd van een blauwe plek naar een klein licht verkleurd plekje. De afgelopen dagen heb ik er kneuzing- en stotencrème opgesmeerd en dat heeft geholpen. Ik heb me wel allerlei dingen in mijn hoofd gehaald over waarom het zo’n rode schijf werd. Van: het komt vast door de dikte vd naald en de werking is vast verminderd geworden door mijn gestuntel, tot: als ik gestoken word krijg ik ook een schijf van gif onder mijn huid dus nu is het vast zo dat de naald toch niet diep genoeg zat en dat de Pregnyl onder mijn huid is blijven zitten. Ik werd er erg onzeker van.

Vanaf mijn eisprong heb ik aan één stuk door last van mijn onderbuik gehad, tot aan de dag dat mijn menstruatie begon, precies acht dagen later. Het heeft dus geen twee weken geduurd zoals gebruikelijk. Nu kwam ik daar met mijn eerdere ‘goede’ cyclussen ook niet aan, meestal rond de 10 of 11 dagen, maar zo vroeg had ik geen rekening mee gehouden. En het vreemde is dat ik die avond en die nacht daarvoor dus geen last van mijn onderbuik had. Mijn man heeft me even vastgepakt en zonder woorden hebben we zo gewoon even een minuutje gestaan. Hoe mooi was het geweest als wij geweten hadden dat we met kerst nog iemand bij ons zouden hebben. Omdat mijn menstruatie nu nog eerder is gekomen maak ik me toch ook een beetje zorgen. Zorgen over dat het eitje niet kan blijven zitten en dus nooit een schijn van kans kan hebben op deze manier. Ik heb gelezen dat er vrouwen zijn die na de Pregnyl nog injecties krijgen zodat het eitje, mits deze bevrucht is, een grotere kans heeft te blijven zitten. In mijn ziekenhuis hoor ik hier niets over maar misschien kunnen ze mij daarover in het Erasmus MC meer vertellen. Ik heb namelijk een verwijsbrief gekregen voor een second opinion. Toevallig had ik hierover met een ‘gynaecoloog die het beleid bepaalt’ over gesproken en hij was niet echt blij met mijn verzoek, eerder geïrriteerd en beledigd. Hij sloot af met de woorden dat ze het daar echt niet anders gaan doen want hij heeft daar immers gestudeerd en dus word ik vast weer hiernaar teruggestuurd. Omdat ik geïrriteerd raakte door zijn woorden reageerde ik: “Nou mooi toch, dan hoeft u zich dus nergens druk om te maken, en dat is het tegenovergestelde van wat u nu dus wel doet. Het is mijn lijf en mijn gezondheid. Het is niet om u een hak te zetten maar juist dat ik het mezelf achteraf niet kwalijk kan nemen en ga denken ‘had ik maar’. U moet begrijpen dat ik al in de 30 ben en door omstandigheden niet de mogelijkheid heb om voor meerdere kinderen te gaan dus voor deze ene wil ik heel graag bevestigd krijgen dat u het goed doet en dat ik mezelf gek maak. Ik heb nu weer een afspraak moeten maken omdat mijn menstruatie is gekomen vóór dag 10 van de cyclus en dat ik voor deze afspraak weer deze zelfde gynaecoloog heb.

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar info@moedersvoormoeders.nl.

Meer Artikelen