ferrariStel je eens voor. Elke 15e van de maand worden nieuwe rode Ferrari’s uitgedeeld aan willekeurige mensen. Het enige wat je hoeft te doen is aan te geven dat je graag deze auto wilt. En dan is het wachten. En wachten. Op een dag komt je beste vriend langs in zijn nieuwe Ferrari. En een maand later je broer.

Je gunt het ze van harte, maar wat zou je er zelf graag in rijden. Elke 15e van de maand wil je er niet aan denken. Maar toch word je een beetje gespannen wakker. Onbewust luister je of je het geronk van de motor hoort. Soms hoor je in de verte iets, maar dan zie je een dolgelukkige buurman de auto in ontvangst nemen. Mensen in je omgeving zeggen dat je er teveel mee bezig bent en als je er niet aan denkt dat je vast ook wel een auto krijgt. Maar het is lastig. Omdat je weet welke datum de auto’s worden weggegeven en omdat je steeds meer mensen in je omgeving ziet rondrijden in die geweldige nieuwe Ferrari.

Het is natuurlijk niet helemaal te vergelijken, en gelukkig begrijpen heel veel mannen hun vrouwen heel goed als zwanger worden niet direct lukt. Maar ik was ooit eens op een deelneemstergesprek van Moeders voor Moeders waar de deelneemster na lange tijd eindelijk zwanger was. Haar partner was vanzelfsprekend erg blij, maar vond het ook wel een beetje overdreven van zijn vrouw dat zij er al die tijd zo mee bezig was. Mijn oog viel op een grote vitrinekast met allemaal miniatuur-Ferrari’s. En toen schoot mij bovenstaande zo te binnen. Toen ik klaar was met de vergelijking keek hij zijn vrouw aan, pakte haar hand en zei; wat heb jij het moeilijk gehad. Natuurlijk was het fijner geweest dat hij in die periode voorafgaand aan de zwangerschap haar emotioneel misschien wat meer had begrepen en ondersteund. Maar het was wel fijn om te zien dat hij eindelijk waardering voor haar en al die andere vrouwen had, tegen wie zo vaak wordt gezegd dat ze er te veel mee bezig zijn, er te veel aan denken, het te graag willen en het misschien daarom niet lukt.

De ene vrouw is er inderdaad meer mee bezig dan de andere vrouw. De ene vrouw raakt sneller zwanger dan een andere vrouw. De meeste partners, familie en vrienden zijn gelukkig erg begripvol. Maar helaas is dit ook wel eens anders. Iedereen heeft een ander verhaal, een andere achtergrond. Maar uiteindelijk wil elke wensmoeder graag op een dag haar kindje in de armen sluiten. En ook al blijft het wel een soort loterij, ik gun iedereen een prachtige, snelle, glimmende, rode… kinderwagen!

(of elke andere kleur natuurlijk….)

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Meer Artikelen