renate-blog-februari2016

Op 29 januari 2005 kwam onze dochter Nadine ter wereld na een heerlijke zwangerschap en een (thuis)bevalling uit het boekje. Wat heb ik genoten van deze zwangerschap. Ik had sprankelende ogen en een prachtige toeter van een buik; op en top zwanger. Haar in mij voelen bewegen, de hik… fantastisch vond ik het.
Eén week kwam ze te vroeg en dat is maar goed ook! Ik heb namelijk weinig geduld. Elke keer liep ik langs het wiegje naast ons bed en legde de dekentjes weer netjes, knuffeltje links dan rechts. Je kent het vast. En dan ineens ligt daar in dat wiegje een prachtig roze meisje met gitzwart haar. Zo mooi, zoet en lief. Mijn man en ik werden overspoeld door zoveel warme gevoelens. Helemaal hoteldebotel op ons meisje.

Afgelopen weekend hebben we haar 11e verjaardag gevierd! Een bomvol huis met familie, vrienden en veel kinderen. Iedereen kletst met elkaar, er wordt lekker gegeten en veel gelachen. Wij zijn allemaal gezelligheidsdieren en genieten hier met volle teugen van. Er was zelfs een spontane disco tot in de late uurtjes. Gezelligheid kent geen tijd.

Een cadeau voor een meid van 11. Dit is precies een leeftijd tussenin, moeilijk! Te oud voor barbies, dus worden het al snel echte meidendingen; make-up spullen en/of sierraden. Ze heeft al zoveel gekregen met de feestdagen! Eigenlijk is ze gewoon erg verwend. Toch wil je haar op haar verjaardag verrassen met een ‘groot’ cadeau. Dat is gelukt en hebben we haar helemaal happy gemaakt met een akoestische gitaar.
Met een ontbijtje op bed, groot cadeau en een zingende papa, mama en Justin (Happy Birthday to joehoeee), zag ik bij Nadine die sprankel in haar slaperige oogjes en dacht ik gelijk weer terug aan het moment dat ik haar voor het eerst vasthield. Mijn kleine meisje wordt groot!

Okay, over tot de orde van de dag en hup met je fiets naar school. Lekker trakteren en tot straks, dan is het feest kus ik haar toe. Mama gaat werken en haalt tussendoor nog wat laatste boodschapjes.

De boodschappen! De weken voor haar verjaardag heb ik al allerlei lijstjes in mijn hoofd gemaakt. Tja dat is altijd wel een dingetje. Door mijn werk kom ik gelukkig op veel verschillende plekken en plan ik mijn eigen dagindeling. Ideaal! Dus doe ik overal mijn boodschapjes en pak zo de koopjes lekker mee. En dat is maar goed ook. Iedereen blijft altijd lekker eten, dus hup 8 kg bami in de kar, 5 kg kippenpotten, limonade, bier, chips/nootjes, wijn, koek, taart, bordjes, bestek… oh ja en natuurlijk 11 kaarsjes. Waarom vier je het zo uitgebreid werd mij laatst gevraagd? Het kost zoveel geld en jou veel tijd en energie!
Een verjaardag is dé dag dat je de geboorte viert van je kind! Hier heb je zolang naar uitgekeken en zelfs voor sommigen zo lang op moeten wachten!
Wij hopen juist dat wij haar verjaardag zo kunnen blijven vieren met alle toeters en bellen, genieten van en met elkaar zo lang het kan!

Kleine meisjes worden groot, ze is nu al 11!

Liefs Renate

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Meer Artikelen