purepregnantsquarePurePregnant loopt tegen een hoop teleurstellingen aan in de weg naar een zwangerschap. Zij doet haar hele verhaal voor Moeders voor Moeders in verschillende blogs. Van Pregnyl injectie naar Puregon tot de eerste controle. Ze vervolgt haar verhaal met de controleweek.

Controledag 10
De gynaecoloog schrok dat ik opgehoogd was van 50 naar 75 eenheden. Hij vond het wel erg hoog voor iemand van mijn postuur. Eerst schok ik en tegelijk dacht ik; daar gaan we weer! De verschillende opvattingen van de diverse gynaecologen die mij zo onzeker maken. Bij de echo bleek dat er links kleine follikels te zien waren die wel hoopvol konden groeien. Ik kreeg de boodschap om maar door te gaan met de 75 en later die week terug te komen. Zo gezegd zo gedaan. Ik kreeg dezelfde gynaecoloog. Er was links een beter zicht op het druiventrosje (zoals hij het noemde) te zien en rechts dus niets. “Het druiventrosje is niet wat we willen zien”, zei hij. “Het is de bedoeling dat er 1 of 2 losse follikels ontstaan in de eierstokken. Er is dus nu overstimulatie en ze groeien niet snel genoeg.” Ik moest het eind van de week weer terugkomen. “Dan heb je ook een andere gynaecoloog en die geeft weer nieuw licht op de zaak”, zei hij nog voordat ik de deur sloot.

Controledag 17
Voor mij zou dit normaal de laatste controledag zijn geweest en bij een goed gegroeide follikel zou ik 2 dagen later de Pregnyl geïnjecteerd krijgen. Ik ging dus naar deze controle toe met het idee dat er 3 opties waren:

1: deze cyclus zou het dus niets worden, dat ik mocht stoppen met spuiten en dat we geen gemeenschap mogen hebben in verband met overstimulatie.
2: er was een follikel goed gegroeid, dus over 2 dagen Pregnyl injecteren.
3: de grootse follikel moet nog even groeien dus 2 dagen doorspuiten en dan Pregnyl.

Maar had ik het even mis! Gelukkig kreeg ik deze keer wel een van de gynaecologen die het beleid voert. Tijdens de inwendige echo zei hij: “het is een zooitje in je baarmoeder, niet wat we willen zien. De grootste follikel is nauwelijks gegroeid en rechts zit niets. 75 eenheden is niet teveel voor je (waarom zegt die ene gynaecoloog dat dan wel?!). Voor de gemiddelde vrouw van jouw lengte en postuur is het wel veel maar een enkeling heeft dus meer nodig en jij valt hier ook onder, dus weer bij de uitzonderingen. Je moet doorgaan met 75 eenheden tot maandag. Als er dan niets veranderd is dan wordt de dosis verhoogd. Je cyclus wordt nu gewoon langer maar dat is normaal bij de 1e keer. Het is zoeken waar jij op reageert en dat is waarschijnlijk hoger dan waar we normaal vanuit gaan. We kijken het nog even aan en waarschijnlijk gaan we maandag ophogen. Zodra we de juiste hoeveelheid hebben, starten we de volgende cyclus net een tikkie lager zodat we sneller goed zitten”.

Hij was ook de eerste die vroeg “hoe gaat het met spuiten”. Dit vond ik fijn. Hij vroeg maar heel kort door maar toch was deze aandacht en interesse erg fijn. Ik heb dat echt bij de andere controles gemist want ze wisten allemaal dat dit mijn eerste keer spuiten was. Ik zei dat het spuiten me mee viel maar nu ik al 2 weken bezig ben begint mijn buik wel een beetje geïrriteerd te raken. Ook krijg ik blauwe plekjes. Het advies is spuiten in de onderbuik links en rechts en afwisselend met hoog in de bovenbenen. Dit om blauwe plekken en harde (litteken)schijven te voorkomen. Ook omdat steeds in hetzelfde gebied spuiten de werking negatief kan beïnvloeden. Fijn dat hij dit nog even uitlegde. Het wordt dus vaker in mijn bovenbenen spuiten. Nou, begin volgende week dus weer terug. Omdat de follikels nog redelijk klein zijn mogen we gewoon vrijen. Fijn, want dit was de brandende vraag van mijn vriend, hihi.

Bij thuiskomst heb ik de spuit voor het eerst in mijn been gezet. Beetje gek, het is net alsof ik voor het eerst de spuit zet. Ik merkte dat ik wat onzeker werd, ik had ook de naald er niet helemaal ingezet merkte ik bij het terug trekken. Daar werd ik ook weer onzeker van omdat je de naald er 5 seconden na het leegspuiten in moet houden omdat er wel eens een restje in de naald kan blijven zitten. Ik kreeg twijfel of het erg veel kwaad kon dat ik de naald er dus niet helemaal in had gedaan. Ik probeerde het maar uit mijn hoofd te zetten. Gekke plek hoor in je bovenbeen. Het voelt tegenstrijdig omdat je eierstokken daar dus totaal niet zitten. Ik ga het wel vaker doen op deze plaatsen want ik wil geen littekenschijven op mijn buik.
Afwachten tot maandag dus.

In haar volgende blog vertelt Purepregnant verder over de relatie met haar vriend en maakt ze een dappere keuze.

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar info@moedersvoormoeders.nl.

Meer Artikelen