vierkant-mvm-empowermentWe laten het los
Ondanks onze positieve houding was onze laatste zwangerschapstest het niet. Einde oefening, nieuwe fase.  Vanaf nu ‘moeten’ we het gaan proberen met hormonen. Ik vul mijn tas met spuiten, capsules en een knalgele container.  De moed zakt me in de schoenen.
“December is bij ons een drukke maand”  zegt onze echoscopiste. We maken er dankbaar gebruik van en lassen een pauze in. Bijkomen van deze rollercoaster voordat we in januari weer een nieuwe attractie uit gaan proberen.

We gaan op reis

Één week lang dompelen we ons onder in adembenemende vergezichten, vergapen we ons aan de woeste schoonheid van de natuur en ontvangen we met open armen de schone lei waar we zo naar verlangden.  Baby’s maken gebeurt in het ziekenhuis en daar zijn we niet. We genieten met volle teugen van het moois om ons heen en van elkaar. We proosten onszelf het nieuwe jaar in en smullen van broodjes zalm en filet American.

Ik ben overtijd

Zouden de goedbedoelde, maar belabberde adviezen van anderen op waarheid zijn berust?  Ik probeer niet te vroeg te juichen, maar de hoop bloeit op. Een reeks aan menstruatieklachten trekt aan me voorbij, maar mijn menstruatie blijft uit. De eerste dag wordt gevolgd door negen andere dagen en drie zwangerschapstesten. Allemaal negatief.
“Je wacht al zolang” zegt de echoscopiste terwijl ze me het Primolut recept in de handen drukt.  Ik krijg een kuurtje voorgeschreven, tien dagen twee tabletjes per dag.  Weer een schone lei, zodat we nu met het spuiten kunnen beginnen.
Ooit dacht ik dat ik alleen maar goed hoefde te leren luisteren, zodat ik mijn lichaam zou kunnen begrijpen en kunnen voorzien in haar behoeften.
Nu ik heb leren luisteren, kom ik erachter dat mijn lichaam en ik een andere taal spreken.

Sometimes being broken, means being cracked open
Mijn gebroken hart geeft me ruimte voor nieuwe inzichten. Ondanks alles ken ik in mijn dagelijks leven vele geluksmomenten. Ik heb het vertrouwen dat deze momenten er altijd zullen zijn, ongeacht onze toekomst. Ik heb geen controle over wat me overkomt, maar ik heb alle invloed op de manier waarop ik ermee omga. Zolang ik het vertrouwen heb dat het goedkomt, kan ik loslaten. Zo stappen we onze nieuwe attractie in. Let’s ‘enjoy’ the ride!

Liefs, Aisha

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Meer Artikelen