mariaGoed vasthouden hoor jongens, hier komt een bocht! En ik scheur met mijn bolide de rotonde over. De kids zitten opgevouwen achterin in mijn autootje met een grote kerstboom tussen hun ingepropt. Onze kerstboom steekt wel 1,5 meter uit mijn kofferbak. Wat een lol hebben we. De tranen rollen over hun wangen van het lachen.

We gaan papa verrassen. Als hij straks thuiskomt van zijn werk is ons huisje omgetoverd in echte kerstsferen. Overal lichtjes en tierelantijntjes. “Mama heeft het op haar heupen”, zegt Nadine tegen Justin tijdens het ontbijt. En dat betekent aanpoten en dat weten ze. Opgevouwen met een boom in de auto zitten is bij ons dus niet echt vreemd, dit doe ik namelijk al jaren. Ik vind het zelf ook wel stoer en voel me een super mama. Justin helpt mij dan met het schuin afhakken van de stam en Nadine zoekt de spulletjes alvast op zolder bij elkaar. Maar als ik dan sta te violen met die standaard en als de ietwat te grote boom nog steeds scheef staat, vraag ik mij wel honderd keer af wat mij vanmorgen ook alweer bezielde. Laat ik dan maar niet beginnen over die fijne lichtjes… Het zweet staat op mijn rug. Waarom sloof ik mij altijd zo uit?

Het gaat om het kerstgevoel… Wat je krijgt als je ergens bent, wat je ziet, wat je ruikt en wat je juist voelt. Hoe rijk ben je als je na al dat harde samenwerken je mannetje met twee trotse kerst(b)engels om zijn nek ziet glunderen en genieten van ons gezellige kersthuisje? Ik zeg stinkend rijk ;)!

Dit jaar willen we met z’n viertjes een boom scoren. Papa gaat lekker mee, want die heeft een grote kar. De mannen maken al plannen wie wat doet en de meiden gaan dan kerststukjes maken. Onze kerstdagen zijn al ingevuld en dat geeft rust. Iets wat we allemaal goed kunnen gebruiken. De afgelopen maanden heb ik veel nieuwe deelneemsters kunnen inschrijven wat natuurlijk super is. Het was voor mij (voorzitter activiteitencommissie) ook heel erg druk op school met alle voorbereidingen voor de feestdagen. Tropenmaanden in de wintertijd!

Ik ben blij dat onze kinderen nu ze ouder zijn meer beseffen wat echt belangrijk is. Ze helpen en denken steeds meer mee. Leven steeds meer mee. Nu zijn de cadeautjes onder de boom niet meer zo belangrijk, maar juist waar de kerst voor staat.

Ik kijk al uit naar kerstavond. Dan eten we lekker uitgebreid aan een mooi gedekte tafel met overal in huis kaarsen aan. De kachel lekker hoog en zachtjes muziek van Wham met ‘Last Christmas’ op de achtergrond. Daarna ploffen we in onze onesies op de bank en pakken we de cadeautjes uit. De avond sluiten we af met een echte kerstfilm zoals ‘Jingle All The Way’ met Arnold Schwarzenegger (echt een aanrader!) en gaan we heerlijk slapen.

Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en veilig 2016.

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Meer Artikelen