annetelAnne Tel is kort geleden bevallen van haar tweede kindje. Baby Bas is gearriveerd en wel op een hele bijzondere manier, namelijk via gentle sectio. Van de geboorte van Bas is een ontroerend filmpje gemaakt, waarbij het het verhaal over gentle sectio wordt verteld door Anne Tel (de patiënt), de gynaecoloog en verpleegkundige.

Anne Tel legde ons uit waarom zij er voor gekozen heeft deze video te maken:

Ik heb hieraan meegewerkt omdat ik het belangrijk vind dat elke zwangere vrouw in Nederland weet dat deze nieuwe variant bestaat. 1 op de 6 bevallingen is een keizersnee. Nog lang niet elk ziekenhuis biedt de gentle sectio aan.

Voor Frank en mij was het een groot verschil met de vorige traditionele keizersnee. Deze keer zagen we onze baby geboren worden door een kijkvenster en werd de baby bij mij gelegd, terwijl het OK team de wond aan het hechten was. 

Felicia werd destijds gelijk na de keizersnee meegenomen naar de kraamafdeling. Hierdoor heb ik het belangrijke eerste uur met onze baby moeten missen. Ik ben heel blij dat de gentle sectio nu mogelijk is.

Ik was van plan te bevallen in VUMC, die de gentle sectio nog niet aanbiedt (het vergt een extra investering in personeel en organisatie), maar ben overgestapt naar Amstelland omdat ik op internet zag dat gentle sectio daar wel mogelijk was.

Wij zijn enorm vereerd dat Anne Tel de video van Bas’ uitzonderlijke geboorte met ons en jullie wil delen.

Wil je meer lezen over Anne Tel haar bevalling? Bezoek dan ook haar eigen blog.

 

Anne TelAnne Tel – heeft 7 verhalen geschreven.
Lees meer over Anne en haar boek op haar website.

Meer Artikelen