BabyshowerDe komst van elke baby is wat ons betreft een feestje waard! Tegenwoordig zijn babyshowers voor de aanstaande moeder helemaal hot en happening. Oorspronkelijk is deze Amerikaanse traditie in het leven geroepen om nieuwe moeders met zowel tips als producten voor te bereiden op het moederschap.

Tegenwoordig betekent een babyshower vooral veel blauwe of roze versiering, cadeau’s voor het stralende zwangere middelpunt en heel veel eten. Het liefst de snacks zelfgemaakt en in de kleur van het geslacht van de kleine. Wij hebben een paar originele babyshower recepten voor je gevonden en op een rijtje gezet. Meteen ook een leuk alternatief op de beschuit met muisjes.

 

Marshmallow pops.

Vrolijk versierde marshmallows

Bron: Pinterest

Marshmallows op een stokje, maar dan leuker. Binnen twintig minuten zijn deze vrolijke snacks gemaakt en je hebt er maar een paar ingredienten voor nodig. En zeg nou zelf, dit ziet er toch super leuk uit? Een van de recepten om het straks zelf te gaan maken vind je hier.

 

 

 

 

Gekleurde Orea koekjes

Gekleurde Orea koekjes

Bron: Pinterest

De koekjes zijn al een traktatie op zich, maar je maakt ze heel eenvoudig feestelijker dan ooit. Je hebt hiervoor alleen chocolade, gekleurde sprinkles en een pannetje nodig. Zo gedaan dus en wat staat het toch vrolijk op tafel. Het volgende recept is een goed voorbeeld voor inspiratie.

 

 

Meer inspiratie

beschuit met muisjes

Bron: Babyblog.nl

Natuurlijk zijn er nog veel meer traktaties die zowel voor een babyshower als het kraambezoek zeer geschikt zijn. Het blog met de toepasselijke naam Babyblog heeft vele leuke en makkelijk te maken alternatieven voor beschuit met muisjes op een rijtje gezet. Van lange vingers tot een geboorte cake. Voor ieder wat wils, dus laat je snel inspireren.

 

Kraamfeest

En dan is het zover, de kleine is geboren. Iedereen in je nabije omgeving wil waarschijnlijk je wondertje komen bezichtigen. Aan de ene kant natuurlijk super leuk, maar op een gegeven moment komen die beschuit met muisjes je neus wel een beetje uit. Om van het vermoeiende aspect maar niet te spreken. Een nieuw fenomeen is het organiseren van een kraamfeest. De kersverse ouders kiezen dan zelf 1 moment waarop zij samen met hun naaste vrienden en familie de komst van hun lieveling vieren. Een hoop gezelligheid en tegelijkertijd iets meer rust in een toch al hectische en spannende periode. Wat ons betreft ideaal!

Heb jij nog andere leuke of handige tips om een (aanstaande) geboorte te vieren? Laat het ons weten en inspireer meteen alle andere nieuwe mama’s, zussen, tantes en vriendinnen.

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen