mvm3Kwam in de vorige eeuw de meeste informatie over zwangerschap en bevallen nog uit folders; tegenwoordig leven we in het digitale tijdperk. Voor alles en niets wordt een app(licatie) bedacht, en dus ook voor alles omtrent het krijgen van een kindje.

Verwijder Wordfeud en Candy crush maar vast van je telefoon, we hebben de leukste zwangerschaps-apps voor je op een rijtje gezet!

Van eigen (bekken)bodem
Ons eigen ‘kindje’, de app die je alles vertelt over het met de jouwe gaat. Van ienieminie zaadje tot klaar om op de wereld te komen: berichtje uit je buik houdt je op de hoogte van alle fases van je ongeboren kindje en de ontwikkelingen die hij of zij meemaakt. Niet een app zoals die hieronder, maar een persoonlijke e-mailservice, gebaseerd op de door jouw ingevulde gegevens over je zwangerschap. Meld je aan op de website van ‘Berichtje uit je buik‘.

The Bump
The Bump is enigszins vergelijkbaar aan berichtje uit je buik, maar dan is het echt specifiek een app voor op je telefoon. Je vind hier ook discussies tussen andere moeders en een handig To Do-lijstje. De app is helaas niet in het Nederlands verkrijgbaar maar is Engelstalig. The Bump is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.

Weet wat je eet!
Een heerlijk broodje met brie. Nee, ham. Of misschien toch een ei? Weet jij soms ook niet meer helemaal zeker wat je nu wel en niet mag wanneer je zwanger bent, wat afgeraden wordt of wat juist wel goed is tijdens je zwangerschap? Met de ‘Zwanger en Eten’ app ben je een paar klikken verwijderd van het juiste antwoord. Makkelijker wordt het bijna niet. Tenzij de batterij van je telefoon leeg is natuurlijk. De app is voor €1,79 verkrijgbaar via Android en iOS .

Doe de doula
Leuk om alvast eens te proberen in de aanloop naar, maar zeker ook om te gebruiken tijdens je bevalling is de Doula Bevallingscoach. In de app coacht de virtuele bevallingscoach Marij je op een liefdevolle, rustige en professionele manier door de eerste uren van je bevalling heen. Door middel van een puf- en rustknop kun je de hulp in en uitschakelen wanneer je wilt. De app zelf is gratis, maar wil je ‘m uitbreiden met statistieken of ademhalingsoefeningen dan betaal je hiervoor bij. De app is recentelijk ge-update waardoor je nu ook coaching in de talen Turks, Marokkaans, Duits en Spaans kunt krijgen. Beschikbaar voor iOS en Android.

Mijn verloskundige
Dit is dé app die je wilt downloaden als je net zwanger bent. ‘Mijn Verloskundige’ geeft je informatie direct afkomstig van verloskundigen- en echoscopiepraktijken. 90% van de praktijken in Nederland heeft een eigen account in de app, zodat je gedurende je hele zwangerschap handige, betrouwbare en voor jou relevante informatie tot je beschikking hebt. De app is gratis te downloaden in de iOS appstore en Google Playstore.

Heb jij andere leuke apps ontdekt? Noem ze in de reacties hieronder of praat mee op onze Facebook Pagina.

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen