skylineKinderen willen graag ontdekken en vrijuit spelen. Hoe leuk zou het dan zijn om een speelkamer voor je kind te maken waar hij of zij zich uit kan leven. Een speelkamer is tevens een leuke plek om vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen.

Een knutseltafel
Het is heerlijk voor kinderen om zich uit te leven en de creatieve geest de vrije loop te laten. Door te knutselen bijvoorbeeld. Een kinderkamer biedt hier alle gelegenheid voor. Denk bij een knutseltafel ook aan voldoende ruimte om de knutselspullen op te bergen of te sorteren. Met een goede indeling, bijvoorbeeld lades onder de tafel of door het plaatsen van een kastje aan de zijkant, voorkom je rommel en zorg je dat alles georganiseerd blijven.

Een speelbank of poef
Een bank kan worden gebruikt om lekker op te zitten, echter is een speelbank ook een leuke plek om met een tablet of console te spelen. Wanneer budget een grote rol speelt, zou je eens in de banken outlet van Zitmaxx.nl kunnen kijken. Je kunt hier al een bank krijgen vanaf tweehonderd euro. In plaats van een bank is een poef een uitstekend alternatief. Banken zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Een speelbank of poef in een opvallende kleur zou een echte eyecatcher kunnen vormen. In een kleinere kamer is een poef een prettiger formaat.

Krijtbord of -muur
Een krijtbord kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Kinderen kunnen meester en juf spelen, erop kleuren maar ook leren schrijven. Tegenwoordig zie je krijtmuren ook steeds vaker. Dit is vrij simpel te realiseren: je hebt alleen magneetverf en schoolbordverf nodig. Je dient eerst magneetverf aan te brengen (soms twee keer) en deze ongeveer twee uur te laten drogen. Je kunt daarna schoolbordverf aanbrengen. Dan is het een kwestie van opdrogen en intussen krijtjes kopen! De verf kost ongeveer dertig euro. Op de ral kleurenwaaier kun je zien welke kleurentinten bij elkaar passen.

Verlichting
Het leven zou een feestje moeten zijn, zeker als kind. Je kunt bijvoorbeeld feestverlichting gebruiken om de kamer een feestelijk tintje te geven. Ook een disco bol is een goede optie. Met verlichting kun je veel sfeer maken en leuke dingen doen. Zoals het maken van een skyline:

Opbergkist
In een kinderkamer zijn vaak veel spullen aanwezig. Een opbergkist is een goede manier kunnen om spullen op te ruimen en de speelkamer georganiseerd te houden. Er zijn natuurlijk vele maten en soorten. Ook is een kast een optie. Een kist is echter verplaatsbaar en kan eventueel, wanneer je er een paar kussens op legt, ook als zitbank gebruikt worden.

Budgettips voor een speelkamer
Er zijn veel websites waar je inspiratie kan opdoen voor een kinderspeelkamer. Neem bijvoorbeeld Pinterest, een verzamelplek vol creaties van mensen. Deze inspiratie kun je gebruiken om samen met je kind te gaan klussen in zijn of haar eigen kamer. Daarnaast kun je op zoek naar spullen op Marktplaats, bijvoorbeeld binnen de kinderen en baby’s categorie. Ook is vragen aan familie en vrienden een goed idee, zeker wanneer er leeftijdsverschil zit tussen kinderen. Het zou zonde zijn om iets in de winkel te kopen, terwijl iemand in je omgeving het weg wil gooien.

Op Pinterest vind je veel inspiratie, zoals de skyline. Heb jij zelf nog tips voor een (toekomstige) speelkamer? Laat ze achter in een reactie of op onze Facebook pagina.

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Meer Artikelen