mvm_vakantieJe eerste vakantie met je baby, waar kies je dan voor? Dichtbij huis blijven in Nederland of toch naar het buitenland? En hoe anders dan anders is vakantie met een kleintje? Nathalie en Mira vertellen.

“Onze eerste vakantie met onze zoon Kees van vijf maanden was super relaxed,” vertelt Nathalie (35). “Voorheen gingen we met de auto of met het vliegtuig naar Frankrijk, Spanje of Italië. Met Kees, die vijf maanden oud is, hebben we bewust gekozen voor een vakantie in Nederland.”

Lokatie
Als je met je baby in Nederland blijft, is de lokatie erg belangrijk, vindt Nathalie. “Voordat Kees er was, waren onze vakantiedagen gevuld met uitslapen, chillen, dorpjes bekijken, culturele activiteiten, veel wijn drinken en lekker eten. Met een baby onderneem je veel minder, dus moet je een beetje leuk zitten, vinden wij. We hadden daarom een strandhuisje in Julianadorp gehuurd, dat letterlijk op het strand stond. We boften met erg mooi weer. Dat was voor ons als ouders ook echt genieten. We hoefden nergens naartoe om onszelf en Kees te vermaken. Kees vond het zand echt heel interessant en er was genoeg te zien voor hem. En als hij sliep, zaten wij er comfortabel en gezellig bij.”

Topsport
Mira (33) is net terug van haar eerste buitenlandse reis met het vliegtuig met haar dochtertje Kate (11 maanden). “Mijn partner wilde eerst niet vliegen, hij voorzag uren lange huilbuien tijdens de vlucht. Na enig aandringen van mijn kant is hij toch overstag gegaan.” Toch moest Mira vaststellen dat vliegen met een baby inderdaad topsport is. “We hebben haar vier uur lang vermaakt, anders hadden we oordopjes uit moeten delen! Ze wilde eigenlijk niet zitten, alleen maar kruipen. We hebben alle trucs uit de kast gehaald om haar bij ons te houden. Met resultaat gelukkig. Kate heeft zich prima vermaakt, ze kreeg veel complimentjes. Ze moesten eens weten!”

Bijtanken
Ter plaatse was het ook hard werken, ondervond Mira. “We zaten in een huis met zwembad, dat was top! We konden Kate echter geen seconde uit het oog verliezen omdat er honden los liepen, veel wespen rondvlogen, trapjes waren en overal steentjes lagen (ze stopt alles in haar mond). Alleen tijdens haar slaapjes konden wij even bijtanken.” Ook de invulling van de vakantie was anders dan anders. “Voorheen gingen we elke avond uit eten, nu had ik een staafmixer mee en kookte ik elke dag vers. Kate lag elke avond om acht uur knock-out op bed, en wij niet veel later. Het was erg wennen deze manier van vakantie vieren, maar het heeft ons wel dichter bij elkaar gebracht. Kate heeft genoten van de vakantie, alle aandacht en het zwembad. En wij? Wij zijn blij dat we weer thuis zijn, hoe fijn en bijzonder de vakantie ook was. Wat we volgend jaar gaan doen? Dat bekijken we dan wel. Texel is ook leuk.”

DeniseDenise – heeft 79 verhalen geschreven.
42, journalist, doorbreekt in haar artikelen graag zo nu en dan een taboe over kinderwens, zwangerschap en ouderschap. Lees meer over haar werk op haar website.

Meer Artikelen