20140610_BlogKinderkamerIs er een baby op komst? Dan weet je waarschijnlijk wel, of het nu je eerste, tweede of vierde kindje is, hoe duur een kindje kan zijn. En natuurlijk wil je dan niet besparen op de invulling van het leven van dat kleine wondertje. Waarop dan? De babykamer? Maak jezelf vooral geen zorgen, want ook voor een betaalbare prijs is een prachtige babykamer inrichten mogelijk. Hoe dan? Wellicht dat onderstaande tips je op weg kunnen helpen.

Let op de aanbiedingen
De zwangere vrouw weet meestal een maand of acht dat ze zwanger is. Dit betekent dat je niet hals over kop alle spullen moet gaan aanschaffen om de babykamer in te richten. Nee, neem hier juist de tijd voor, want die tijd heb je ook. Maak eerst een doordacht plan, eventueel met een bijbehorend kostenplaatje, en bepaal dan waar eventueel op bespaard kan worden. Elke babywinkel, of dat nou online of offline is, werkt met aanbiedingen en koopjes. Wanneer je deze dus goed in de gaten houdt, is de kans op een aantrekkelijke korting groot.

Tweedehands
Tweedehands spullen en kleding bieden een goed alternatief om te besparen op de inrichting van de babykamer. Tweedehands spullen kun je overal krijgen. Heb je familie, vrienden of kennissen waarvan de kinderen de luierfase inmiddels ontgroeid zijn? Wie weet kan jij deze babyspullen voor een prikkie overnemen. Is dat niet het geval? Dan bieden internet en in het bijzonder Marktplaats de uitkomst. Snuffel lekker rond en vind de koopjes waarnaar jij op zoek bent.

Online vergelijken
Niet alleen offline zijn er veel verschillende winkels gevestigd die spullen voor baby’s en kinderen verkopen, ook online is het aanbod enorm. Het grote voordeel aan internet is dat je ongegeneerd op zoek kunt gaan naar koopjes en de website weer even snel kunt verlaten wanneer ze niets interessants bieden. Speciale online vergelijkers laten hetzelfde product zien, welke aangeboden wordt door diverse partijen. Jouw voordeel? Dat je in één oogopslag kunt zien waar jouw favoriete artikel het goedkoopste aangeboden wordt. Online toch niet helemaal overtuigd? Schroom dan niet om de online versie in de winkel zelf te komen bekijken. Kindercompagnie is bijvoorbeeld zo’n partij die zowel online als offline bereikbaar is.

DIY
Dingen zelf maken is niet alleen kostenbesparend, maar ook erg leuk. Op deze manier geef je in ieder geval zeker een persoonlijke touch aan de babykamer. En ook wanneer je niet creatief bent, kun je veel zelf oppakken. Het schilderen op opknappen van een tweedehands kast met een likje verf bijvoorbeeld. Ben je wel creatief ingesteld? Dan is het aantal DIY mogelijkheden enorm. Van een prachtige muurschildering tot een creatieve lamp of een luiertas.

Hebben jullie nog andere leuke ideeën om te besparen op de inrichting van de babykamer? Laat hier dan vooral een reactie achter en help anderen op de betaalbare weg. Want dat is waar Vriendinnen Onder Elkaar voor bedoeld is toch?

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Meer Artikelen