groentehapjeEerder schreef ik dat mijn zoontje klaar was voor zijn eerste hapje. Op mijn babyshower had ik een hightech blender gekregen die je kunt ombouwen tot een staafmixer. Zo’n blender is in mijn ogen het ultiem keukengereedschap voor een moeder.

In de zwangerschap had ik me al stellig voorgenomen dat ik de groentehapjes zelf ging maken. Want potjes associeerde ik met e-nummers en smaakversterkers. Daarnaast leek me het goedkoper. Die vlieger ging niet helemaal op; op de potjes kon ik geen gekke ingrediënten vinden. En wat de prijs betreft; met het kopen van potjes bespaar je ook weer tijd.

Maar goed, je hebt geen hightech blender om een halve meter van je keukenkast te laten beslaan. Zelf groentehapjes maken dus. Het koken en pureren ging vlot. Met één gepureerde broccoli had ik een mooi voorraadje.

Toen ik klaar was met koken ervoer ik een apart gevoel dat ik niet direct kon plaatsen. Een soort trots oermoedergevoel (al ben ik geen ‘oermoeder’ van nature). Anders kan ik het niet omschrijven. Het gevoel dat jij voor je kindje zorgt. Een gevoel dat ik een beetje kwijt was omdat ik na 5 weken was gestopt met borstvoeden kwam weer terug.

Dat in combinatie met een hightech blender gaf me het gevoel een moeder te zijn die haar dingetjes wel voor elkaar heeft. Overlopend van oermoedergevoel gaf ik mijn zoontje mijn eerste home-made groentehapje. Zodra hij het gekleurde lepeltje zag werd hij enthousiast. Beide goed gemutst gaf ik hem wat hapjes broccoli. Wat denk je? Hij vond er geen bal aan. Die kinderen hè… het zijn eigenlijk ook gewoon kleine mensjes ;-)

foto credit: babyfoode.com

LisaLisa – heeft 13 verhalen geschreven.
Lisa is 24, werkt in Amsterdam als online marketeer en heeft net een zoontje. Lees meer over haar op haar website

Meer Artikelen