baarmoedermvmUit onderzoek is gebleken dat baby’s de woorden die ze horen wanneer ze nog in de buik zitten, onthouden. Uit het onderzoek werd de volgende conclusie getrokken:

“Voor het onderzoek werden 17 zwangere vrouwen tijdens hun zwangerschap gevraagd regelmatig een bandje aan te zetten. Op dit bandje zei een vrouw herhaaldelijk een onzinwoord, ‘tatata’. Af en toe werd het woord net iets anders uitgesproken. De vrouwen kregen het woord duizenden keren te horen. Vijf dagen na de geboorte, werd van alle baby’s de hersenactiviteit gemeten. Ondertussen speelden de onderzoekers het bandje weer af.

De baby’s die in de baarmoeder duizenden keren het woord ‘tatata’ hadden gehoord, toonden een verhoogde hersenactiviteit, die in verband werd gebracht met herkenning. Ook wanneer het woord iets anders werd uitgesproken, was dit te zien in de hersenactiviteit. De baby’s vertoonden dan een zogeheten ‘mismatch’-reactie; het woord zou niet overeenkomen met hun herinnering ervan.”

Je kind verbaal opvoeden kan dus eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen! Maar naast het hele wetenschappelijke verhaal is het natuurlijk ook een leuk idee om al tegen je baby te kletsen voor de bevalling. Ook de toekomstige vader kan op deze manier ook al een beetje een band met het kind opbouwen, omdat het stemgeluid dan na de geboorte niet geheel onbekend is. En het is uiteraard helemaal niet gek om tijdens de zwangerschap een beetje ‘tegen je buik’ te praten. Je draagt toch een aanzienlijke periode een levend wezentje met je mee…

Praatte jij tijdens je zwangerschap tegen de buik?

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen