Untitled-1 Eindelijk je perfecte partner gevonden. Het blijft een geluksmomentje als je erbij stilstaat, want hoe mooi is het dat je jouw perfecte match hebt gevonden. Moeder natuur blijft iets speciaals. Om het geluk compleet te maken wordt er over kinderen gedacht. Hoe leuk zou het zijn? Een klein mensje helemaal van jullie alleen.

Vol goede moed en zonder wantrouwen staan jullie open voor een kleine. Maar na een jaar ben je nog niet zwanger en duurt het toch wel lang. Stress en irritaties ontwikkelen zich. Zou het door mij komen? Of zou hij verminderd vruchtbaar zijn? Toch maar een afspraak maken bij de dokter.

De gedachte drukt vaak een relatie. Vrouwen voelen zich minder vrouwelijk, moeder natuur heeft ze immers gemaakt om voort te planten. Evenals de mannen, een klap voor hun ego. Als één van de twee niet vruchtbaar blijkt te zijn, is zwanger worden een stuk lastiger. Soms zelfs onmogelijk.

Maar ook dezelfde moeder natuur heeft je zo gemaakt zoals je bent. Hoe hard het ook kan zijn. Denk dan terug aan jullie relatie en hoe je erin stond voordat je begon. Jullie waren zo gelukkig, laat die kracht niet los. Soms lijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Verhalen dat mensen uit elkaar gaan omdat er één van de twee onvruchtbaar is, hoor je helaas ook regelmatig. Is jouw kinderwens zó groot dat je jouw partner, wanneer hij onvruchtbaar zou zijn, zou verlaten zodat je wel zwanger zou kunnen worden? Of staan jij en je partner er samen in: als het niet lukt, dan moet het zo zijn?

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen