koekjesWe kennen het vrijgezellenfeest, maar Nederland kent nu ook een nieuwe trend. Overgewaaid vanuit de andere kant van de oceaan; het fenomeen de “Babyshower”. In Amerika is dit al jaren een traditie. Voordat de vrouw bevalt wordt een feest gegeven voor de aanstaande moeder. Het is meestal een verassing van haar vriendinnen en naaste familie.

In Amerika krijgen de aanstaande moeders veel grote cadeaus als bijdrage voor het aanstaande ouderschap. De cadeaus lopen op tot kinderwagens, meubels en duur speelgoed. In Nederland is er geen echte term en traditie voor de babyshower.

Steeds meer vrouwen organiseren een babyshower voor hun zwangere vriendin/familielid. Op de dag zelf wordt de aanstaande moeder verrast met lekkere hapjes, spelletjes en cadeautjes. De cadeautjes die in Nederland geschonken worden zijn kleiner en praktischer, zoals kleding, boekjes en tegoedbonnen. De luiertaart behoort ook  vaak tot een cadeau. Dit is een taart opgebouwd uit opgerolde luiers met voor elke kraamdag een cadeautje binnenin de taart.

De babyshower vindt meestal plaats wanneer de zwangere vrouw met verlof is of vlak daarvoor. Dan zijn de belangrijkste echo’s geweest en kan ze optimaal genieten.

Heb jij al eens een babyshower meegemaakt of georganiseerd? Wat vind je van deze nieuwe opkomende traditie?

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen