handkleinTussen willen en krijgen zit een groot verschil. Je kent het vast wel, de druk van buiten. Al je vriendinnen zijn al zwanger of hebben een gezin en je schoonouders en ouders die zich zorgen maken of ze wel opa en oma gaan worden. Misschien wil je wel helemaal geen kinderen of ben je er niet aan toe, maar opmerkingen komen hard aan als je dat wel wil maar het wil niet zo lukken.

Niets is vervelender dan je zorgen maken over wat anderen vinden of denken. Probeer je te concentreren op wat je zelf wil of waar je mee bezig bent. Niemand weet namelijk hoe jij erin staat en je hoeft dit ook heus niet te vertellen. Voel je niet schuldig als je er nog niet aan toe bent, terwijl je ouders dolgraag opa en oma willen worden. Het gaat om jou en je partner.

Je kunt jullie plannen en gevoel delen met mensen in dichtbij je staan. Op deze manier voorkom je de steeds weer herhaalde vraag over jullie kinderwens. Als er duidelijkheid is, zal men meer rekening houden met jullie. Vooral als je wel zwanger wil worden, maar het niet lukt. Het is dan fijn om bij bepaalde mensen het niet steeds te hoeven uitleggen. Stress is wel het minste wat je kunt gebruiken in deze situatie.

Kortom, denk aan jezelf en jullie toekomst plannen en probeer je niet op te laten jagen door meekijkende ouders of vragende blikken van vrienden en familie.  Herken jij het verhaal en hoe ben je er mee omgegaan?

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen