kleinHelemaal in de wolken met je zwangerschap. En als alles goed gaat, verwacht je over 9 maanden een kleine. Elke vrouw weet, die buik gaat er komen. Maar hoe kun je er ook voor zorgen dat het alleen bij die buik blijft?

Vele vrouwen zijn bang om aan te komen tijdens de zwangerschap. Het is lastig je eetgedrag onder controle te houden met al die hormonen. En je moet ook niet te streng zijn. Maar als je teveel aankomt kan je bijvoorbeeld al niet meer thuis bevallen.

In spoedeisende situaties kan de ambulance je alleen direct meenemen als je minder dan 100 kg weegt. Dus als zwaardere vrouw ben je hier zeker mee bezig.

Elke keer bij de verloskundige word je netjes gewogen. En iedere keer kom je aan, maar de baby groeit dus dat is normaal. Maar dan komt het moment dat je bevallen bent. De eerste weken gaan voorbij, je ontwikkelt een nieuwe ritme en de weegschaal wordt er weer eens bijgepakt. Bij de meeste vrouwen valt het tegen, toch een aantal kilo’s aangekomen die je er liever af dan erbij ziet.

Vol goede moed ga je aan de slag. Als je borstvoeding geeft is dit waarschijnlijk iets lastiger. Hoe heb jij de extra zwangerschapskilo’s ervaren? En ben je de strijd aangegaan na de bevalling of ging het vanzelf?

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen