mvm3Herrinner je het moment nog dat je de eerste trapjes voelde in je zwangere buik? Zou het de baby zijn, of was het iets anders? Als je rond de twintig weken in verwachting bent kan je baby de rust gaan verstoren en wil hij of zij soms even laten weten dat er iemand in je buik zit.

En net als jij naar je baby luistert, luistert hij/zij ook naar jou. Wanneer je praat of zingt, maar ook naar de geluiden van je lichaam en je hartslag. Als je samen met je partner tegen je baby praat, zullen jullie stemmen na de geboorte al een bekend en welkom geluid voor het kindje zijn. Alle geluiden die de baby hoort tijdens die negen maanden wekken vertrouwen op.

En over je partner gesproken… Vanaf het moment dat je iets voelt, wordt de zwangerschap ook tastbaarder voor hem. Nu kan hij ook contact maken met de baby door de trapjes te voelen, en natuurlijk door ’terug te praten’.

Maar hee, dat hele communiceren vanuit de buik kan soms wel storend zijn. Aan het begin is het leuk, een trapje links en rechts. Maar zodra er regelmatig tegen je blaas getrapt wordt en je steeds vaker sprintjes richting de WC moet trekken, kan dit eerst zo magische gevoel ineens een stuk minder prettig worden!

Er zit toch echt een baby achter die ronde buik, een onzichtbaar leventje, die je alleen kan zien door te voelen. Dit zijn jullie enige contactmomentjes tot de bevalling. Dus gewenst of ongewenst, die eerste momentjes met je kind zetten de basis voor een langdurige band. Had jij een voetballer in je buik, of was je baby juist heel rustig?

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen