mvm_naalden_290 De Chinese geneeswijze acupunctuur, we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Sommige mensen zijn er lyrisch over, anderen geloven er niet zo in. De geneeswijze kan helpen bij verschillende lichamelijke klachten, doordat de naaldjes je lichaam en energie weer in balans brengen. Maar zou het ook kunnen ondersteunen bij een kinderwens of zwangerschapsklachten?

Acupunctuur kan helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus, het stimuleren van de bloedcirculatie, versterken van het immuunsysteem en de doorbloeding van de baarmoederwand. Onderzoek heeft ook aangetoond dat acupunctuur een gunstig effect heeft op het terugplaatsen van de eicel bijvoorbeeld door middel van IVF.

En als je zelf het geluk van een zwangerschap mag ervaren, ken je vast de zogenoemde zwangerschapskwaaltjes. Misselijk, rugklachten, eetbuien, hoge bloeddruk en vermoeidheid zijn voorbeelden die we allemaal kennen. Acupunctuur kan helpen je lichaam weer in balans te brengen en om te ontspannen. Ook na de bevalling kan het erg verlichtend werken tegen stress en vermoeidheid die je na een zwangerschap zou kunnen ervaren.

Een methode die nog niet veel bekendheid heeft, maar misschien wel kan bijdragen aan een zwangerschap en de beleving hiervan. Heb jij het wel eens gedaan, of ken jij ervaringen van andere vrouwen?

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen