vaders voor vadersMeerdere van onze informatrices hebben de vraag al gehad: Heb je ook Vaders voor Vaders? Het klinkt misschien vreemd, maar het is best een logische vraag. Veel mannen zijn namelijk enorm betrokken bij zowel de zwangerschap als bij de deelname aan Moeders voor Moeders.

Zo had informatrice Jolanda laatst een aanstaande vader die van zijn vrouw moest vertellen wanneer de laatste menstruatie van zijn vrouw was, want “hij is zo goed met cijfertjes”!

Niet alleen Jolanda heeft zeer betrokken mannen meegemaakt, ook Cindy deelt haar ervaringen. Ze vertelt dat de kratjes die naar de depots worden gebracht altijd door echtgenoot of vriend worden afgeleverd. Dit wordt bijna nooit door de vrouw zelf gedaan.

En een andere informatrice heeft toch ook wel iets heel bijzonders meegemaakt toen ze na afloop een keer op bezoek kwam. De man van de zwangere vrouw vertelde vol trots dat hij haar mee had geholpen de flessen te vullen. Hoe meer, hoe beter dacht hij.

Maar mannen kunnen ook vaak de verkeerde dingen zeggen waar de vrouw bij is . Zo vertelt Cindy dat ze tussen een stel zat dat last had van opspelende hormonen. Dan zegt de man “Ik merk wel aan haar dat ze zwanger is hoor, al is het zo pril.” De vrouw keek hem met een dodelijk blik aan. “Daar zit je dan als informatrice mooi tussenin”, zegt Cindy.

Misschien zou het wel goed zijn, een Vaders voor Vaders. Hier kunnen de mannen dan onderling ervaringen uitwisselen, en thuis weer extra attent zijn. Hoewel veel mannen eigenlijk best wel weten hoe het allemaal zit. Is jouw man ook zo betrokken?

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen