mvm_babynamen2Heet jouw kindje Emma, of Daan? Dat is niet zo gek, want de lijst van populairste namen van 2012 is weer gepubliceerd en deze twee namen staan bovenaan.

Emma en Daan hebben een behoorlijke staying power, want in 2011 en 2009 deelden ze ook al de toppositie. Dit jaar wordt de lijst verder aangevuld met vooral korte en krachtige namen als Max, Noa, Lisa en Sem.

Daan is een typisch Nederlandse naam, dus heel gek is het niet dat deze zo populair is. Daan betekent van oorsprong ‘God is mijn rechter’ hoewel misschien veel mensen ervoor kiezen als afkorting van de naam Daniel. Emma is van oorsprong geen Nederlandse naam, maar in ons land wel heel bekend omdat de oma van koningin Beatrix natuurlijk zo heette. Emma betekent ‘Groots’ en ook ‘Geweldig’. Sommige namen staan ook in verschillende vormen in de lijst. Zoals Sara, Sarah en Saar, maar ook Luuk en Lucas.

Ieder jaar staan er ook weer wat bijzondere namen tussen. Een paar van dit jaar: Stoffelina, Polycarp, Tram en Rehab. Wel uniek! ;)

Ben je benieuwd hoe de naam van jouw kind heeft gescoord? Kijk dan hier.

Of de naam van jouw kroost nu in deze lijst staat of niet, het is altijd leuk om op te zoeken wat deze betekent. Dat doe je gemakkelijk op de website van Babybytes.

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen