Als je klaar bent met het inzamelen van urine voor Moeders voor Moeders kan de opvangkan je nog goed van pas komen. Ik was onlangs bij een deelneemster die voor de tweede keer meedeed aan Moeders voor Moeders. Ze vertelde mij dat ze bij zwangerschapsyoga een goede tip had gekregen waarbij onze opvangkan een prominente rol speelde. Als je, tegen de tijd dat je uitgerekend bent, de opvangkan op bijvoorbeeld je nachtkastje zet, kun je bij het breken van je vliezen je vruchtwater opvangen. Zo kun je goed zien of het helder is en dat de baby niet in het vruchtwater heeft gepoept.

Zelf geef ik altijd als tip om de kan te bewaren om na de bevalling met lauwwarm water te spoelen tijdens het plassen. Hierna vertelde een kraamverzorgster mij om van losse kamille, een pot hele sterke kamillethee te zetten, deze af te laten koelen en iedere keer bij het spoelen een flinke scheut kamillethee aan het lauwwarme water toe te voegen. Kamille is verzachtend en ontstekingsremmend. De kans dat hechtingen of wondjes gaan ontsteken wordt veel kleiner. Deze tips kende ik zelf ook nog niet en ik vind ze subliem!

Heb jij je opvangkan een tweede leven gegeven? Praat er over mee op het forum!

Odette - MvM – heeft 6 verhalen geschreven.

Meer Artikelen