Nu is het zo dat wij als informatrices bij Moeders voor Moeders altijd heel discreet proberen te zijn, de vrouwen zijn immers nog maar net zwanger als wij langskomen en vaak is er dan nog niemand op de hoogte. Om te voorkomen dat de buurvrouw eerder op de hoogte is van het mooie nieuws dan de naaste familie komt het wel eens voor dat wij plotseling iemand van de verzekering zijn of een collega.

Nu heb ik al veel meegemaakt maar laatst had ik een gesprek op een wel heel speciale plek: toen ik bij de deelneemster arriveerde stond ze mij al op te wachten. Blozend kwam ze naar me toe. Ze vertelde dat ze erg druk waren in hun nieuwe huis en dat het nog niet helemaal klaar was. Ach ik ben wel wat gewend en zit wel eens vaker op een geïmproviseerd stoeltje tussen de verfblikken, geen probleem dus. Nou dat was ook niet zo zeer het probleem, maar haar zus was er en die wist nog nergens van en ze had gezegd dat ik van het bouwbedrijf was. Met nog net geen helm op liep ik achter de deelneemster aan naar binnen. Iedereen keurig een hand gegeven en ik mocht mee naar boven. In de slaapkamer hebben we gezellig het intakegesprek op het bed gehouden, met op het nachtkastje een bekertje urine en een glaasje fris. Heel even voelde ik me weer een puber die met haar vriendin op de slaapkamer een groot geheim deelde.

Of haar zus iets in de gaten heeft gehad? Geen idee, maar raar is het natuurlijk wel om met iemand van het bouwbedrijf in een slaapkamer te gaan zitten!

Deze blog is geschreven door Greta Rubingh, zij is informatrice bij Moeders voor Moeders.

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen