Mijn dochter Rosanne (20) liep onlangs stage op een school als sportlerares. Er moest een eindevaluatie over haar stageperiode geschreven worden. Ze vond de groepsleerkracht van groep 5/6 hiervoor wel geschikt. Een aardige, jonge vrouw waar ze gezellig mee kon kletsen.

Toen de evaluatie was ingevuld vroeg de groepsleerkracht of ze misschien zwanger was. Rosanne reageerde verbaasd en vertelde dat dit niet zo was. Doordat ze de evaluatie in had laten vullen met een Moeders voor Moeders pen was de leerkracht nieuwsgierig geworden omdat zij de organisatie zelf ook kende, mede door het volgende verhaal.

Een vriendin van de leerkracht werkte namelijk in een begeleid wonen instelling. Toen een stel daar zwanger raakte, besloten ze mee te doen aan Moeders voor Moeders. De informatrice kwam langs en de man en vrouw zaten samen bij het gesprek. In de weken daarna had de vrouw iedere keer extra kratten nodig en de chauffeur vroeg zich af hoe dit nou toch kwam, het was namelijk wel raar dat zij het dubbele zou plassen in vergelijking met alle andere vrouwen! Hij gaf het door en toen de informatrice vroeg hoe het kwam dat ze zoveel kratten nodig had, reageerde de vrouw dat zij en haar man samen zwanger waren en dus ook samen moesten plassen?! Goed voor de liters!

Margriet – heeft 6 verhalen geschreven.
Informatrice Woudenberg en omstreken

Meer Artikelen