Toen mijn man mij in juli 2003 ten huwelijk vroeg op een strand in Spanje, zei ik volmondig en in tranen ‘ja’. We besloten kort daarna, op 17 april 2004 te trouwen. In januari 2004 begonnen wij alvast te ‘oefenen’ om zwanger te worden. Hoe groot was nu de kans dat het in één keer zou lukken? En als het zou lukken, dan zou ik op mijn trouwdag rond de 13 weken zwanger zijn dus dan zou je toch nog niks zien? Een paar weken later bleek ik dus hartstikke zwanger. Paniek! Mijn trouwjurk was namelijk al zo goed als op maat gemaakt.

Half maart moest ik komen passen en dat waar ik bang voor was gebeurde: de rits ging niet meer dicht. Ik zag mijn hele trouwdag, die ik zorgvuldig had gepland, helemaal in elkaar storten. Ik heb tranen met tuiten staan huilen in het centrum van Rotterdam, de hormonen zullen daar ook wel iets mee te maken hebben gehad. Gelukkig was mijn moeder mee en stelde de verkoopster mij gerust door te zeggen dat alles goed zou komen. Een paar dagen voor mijn grote dag moest ik weer passen. Het geluid van de rits die werd dichtgedaan door mijn moeder, was op dat moment het mooiste geluid wat ik kon horen. Gelukkig, eind goed al goed, de meest perfecte trouwdag en een gezonde dochter van nu alweer zeven jaar oud!

Antoinette - MvM – heeft 6 verhalen geschreven.

Meer Artikelen