Deze week (3 t/m 9 oktober) vindt wereldwijd De Week van de Borstvoeding plaats. De Verloskundigenkring Eindhoven besteedt hier aandacht aan door alle baby’s – geboren in week 40, deze week dus – een rompertje met de tekst ‘Powered by mom’s milk’ te geven. Moeders voor Moeders ondersteunt dit initiatief door de rompertjes te schenken.

Steeds meer vrouwen geven borstvoeding maar de periode dat ze borstvoeding geven wordt wel korter. Daarom besteedt de Verloskundigenkring Eindhoven aandacht aan het belang van borstvoeding. “Misschien dat de periode die moeders borstvoeding geven dan weer wat langer wordt maar uiteindelijk maakt iedere vrouw natuurlijk gewoon haar eigen keuzes”, vertelt verloskundige Sjifra.

Het is een win-win situatie. De verloskundigen brengen het belang van Moeders voor Moeders onder de ogen van zwangere vrouwen die voor het eerst bij ze komen. Moeders voor Moeders helpt vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen waardoor er ook weer vrouwen zwanger raken. ‘En dat zijn natuurlijk weer onze klanten’, aldus Sjifra.

SuzanneSuzanne – heeft 92 verhalen geschreven.
Suzanne, community manager

Meer Artikelen