Daar gaan ze dan, voor de allerlaatste keer ….de blauwe kratjes van Moeders voor Moeders! Wederom mocht ik tien hele weken meedoen, voor de vierde keer al!

Wat ben ik dankbaar dat ik aan zo’n goed doel, mijn “plasje” bij mocht dragen. Tien jaar geleden had ik dat niet durven dromen. Ook ik heb de medicijnen gebruikt die gemaakt worden uit de urine van al die vrouwen die mij voorgingen. Ook bij ons was er ooit een tijd dat zwanger worden niet vanzelf ging. Twee keer deden we samen een ICSI traject, want op de huis-, tuin- en keukenmanieren, ging het bij ons niet lukken. Twee prachtige jongens kregen we, maar toch voelde ons gezin niet compleet. Als klein meisje wilde ik van alles worden, maar vooral moeder! Toen we een relatie kregen spraken we naar elkaar uit dat een groot gezin onze droom was, als het ons gegeven was. Na twee zonen besloten we nog een poging te wagen.

Helaas, ik had een cyste in mijn eierstok van 16 cm en na een aantal onzekere weken werd de cyste en mijn eierstok verwijderd. Zou het ooit nog wat worden, een derde kindje? We zouden wel zien…eerst maar eens herstellen van de operatie. Na drie maanden werd ik niet ongesteld, maar mijn lichaam had me al zo vaak voor de gek gehouden! Toch een testje doen om het uit te sluiten, dan zou ik morgen ongesteld worden en dan was dat maar weer klaar. Maar in no-time stonden er twee streepjes. Zwanger! Opnieuw kregen we een prachtige zoon.

Inmiddels zijn de jongens 8, 6 en 2 jaar en afgelopen jaar bespraken we samen dat we nog steeds de wens hadden voor een vierde kindje, maar ook besloten we dat we geen behandeling in het ziekenhuis wilden. We besloten het een kans te geven en opnieuw een wonder. Binnen een maand was ik zwanger! Van nagenoeg onvruchtbaar, overweeg ik nu om een extra wasmachine aan te schaffen, zodat ik ons ondergoed apart kan wassen! Natuurlijk is dat meer een grapje, maar we realiseren ons natuurlijk heel goed hoe dankbaar we mogen zijn met deze vierde zwangerschap. En met deze vierde zwangerschap, sluit ik het Moeders voor Moeders avontuur af. Veertig weken geplast voor al die vrouwen die ook zo graag dat grote geluk willen ervaren. Voor al die aanstaande moeders die ik ken of niet ken, ik heb mijn “plasje” bijgedragen, nu jullie nog!

Gastauteur – heeft 32 verhalen geschreven.

Meer Artikelen

  • Geen artikelen gevonden