Je bent zwanger en zit op een grote zachte roze wolk. Heerlijk! Toch? Ach welnee, het is niet altijd rozengeur en maneschijn en als (pril) zwangere zijn er genoeg dingen die helemaal niet zo praktisch zijn en daar moet je creatief mee om leren gaan. Charmant? Nee, meestal niet, maar geef toe: ook deze dingen doe of deed jij vast toen je zwanger was.

  1. Ongegeneerd veel eten
   Eenmaal af van de misselijkheid? Honger!! Je geeft eens goed toe aan je cravings. Liever niet openbaar natuurlijk, maar thuis, als iedereen weg is. Lekker op de bank hangend met die snoeppot, bak ijs of die xl-zak chips op schoot.
  2. De hele dag met je broek open lopen
   Een strakke broek is nooit fijn, maar je kunt je tijdens de zwangerschap helemaal opgeblazen voelen. Zodra het kan: broek los en relaxen maar. Tip voor als je minder vaak alleen bent: lekker een losse stretchvariant kopen. Niet altijd even charmant, maar het zit fantastisch!
  3. Hormonen de schuld geven
   Chagrijnig? Wie ik? Nee hoor! Lekker de boel afschuiven op je hormonen is gewoon de gemakkelijkste uitweg. En wellicht komt het er ook echt van, who knows?!
  4. Praten tegen je buik
   Je zei vast dat je dit nooit zou gaan doen, maar er groeit een mensje in je buik, en ja… daar wil je gewoon mee kletsen! Niets mis mee hoor.
  5. Iets laten ontsnappen
   Maagzuur en gas, vervelende dingen waar je tegenaan loopt tijdens de zwangerschap. Soms komt er weleens wat naar buiten. Oeps, dat was jij niet toch?! Gewoon de grote onschuld blijven spelen.
  6. Je zwangere buik iets teveel benadrukken
   Met een holle rug lopen om je buik naar voren te steken. Bijna elke zwangere vrouw zal dit een keer gebruiken. Is het om te zitten in een bomvolle bus, of om die gevallen courgette niet te hoeven oprapen in de supermarkt. Ach ja!
  7. Selfies maken in een blote buik
   Je heb je hele leven gezworen geen gekke dingen te gaan doen terwijl je zwanger was. En daar sta je ineens allerlei gekke selfies te maken met je mooie buik. En misschien heb je er, oeps, wel eentje op social media gezet. Ach, hormonen doen gekke dingen met je…

Gastauteur – heeft 33 verhalen geschreven.

Meer Artikelen