seppieblog‘Wat heb jij toch leuk werk.’ Dit krijg ik wekelijks te horen. Ik bezoek blije mensen (soms alleen wat moe en misselijk), gelukkige mensen en het is vooral voor een heel goed doel.

Maar een tijdje terug had ik het er even wat moeilijker mee. Wat juist de mooie kant van het werk is, de gesprekken met de deelneemsters, werd ook direct de moeilijke kant. Ik had drie afspraken staan. En toevallig waren dat alle drie zwangerschappen na een hele lange en moeizame weg. Het waren alle drie mooie maar emotionele afspraken. Maar wel de afspraken waarvan ik denk; wat is mijn werk toch belangrijk.

Een week later kwamen dag op dag drie afmeldingen van deelneemsters binnen. Miskraammeldingen. Van juist deze drie deelneemsters. En al gaat het gelukkig veel vaker goed dan fout, ook dit is een onderdeel van ons werk. Maar op een of andere manier vielen deze meldingen mij ontzettend zwaar. Misschien had het ook met onze verbouwing en verhuizing te maken dat je toch wat vermoeider bent. Maar ik werd er erg verdrietig van. Nog meer dan normaal. Ik had deze drie stellen het zo gegund. Ze waren nog een beetje onzeker, een beetje bang, maar vooral erg blij.

De druppel

Op een of andere manier was dit de druppel. Ik heb een aantal dagen even geen afspraken gemaakt. En bij de eerste afspraken daarna, moest ik echt mijn best doen om positief te blijven. Deelneemsters die na een lang traject zwanger raken moeten vaak eerst weer vertrouwen in hun lichaam krijgen vertellen ze vaak. Hun lichaam heeft ze vaak jarenlang teleurgesteld en als het dan lukt om zwanger te raken, moet er weer vertrouwen komen dat hun lichaam dit best wel kan. Ook ik had weer de afspraken nodig, de blije deelneemsters, de deelneemsters die onzeker waren, na een jarenlang traject en waar het wel goed bij ging!

Zij hebben de druppel nodig, elke kostbare druppel die elke deelneemster inzamelt. De druppel die symbool staat voor Moeders voor Moeders. Dat de vele verdrietige traandruppels van wens-ouders, maar tranen van blijdschap mogen worden.

En ja, kan ik gelukkig volmondig zeggen; ik heb leuk werk. Super leuk werk!

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar info@moedersvoormoeders.nl.

Meer Artikelen