Untitled-3Meedoen met Moeders voor Moeders is natuurlijk hartstikke simpel, en je helpt er ook nog eens heel veel wensouders mee! Win-winsituatie it is. Maar, een gegeven tip moet je nooit in de bek kijken en kan reuzehandig uitkomen wanneer je weer eens per ongeluk over je eigen handen plast. Ik ben eens gaan rondvragen bij vriendinnen en kennissen die meegedaan hebben met Moeders voor Moeders en we kwamen tot deze handige lijst met tips!

1. Draai de flessen altijd goed dicht. ALTIJD.

Ja, het is echt waar, zodra je zwanger bent, moet je om het half uur piesen. Dat is mooi, want zo heb je die blauwe flessen in no-time vol. Dus je plast, giet het in de blauwe fles en denkt: ik moet zo toch weer, dus ik draai die dop er wel half op. Niet doen dames, doe het niet! Twintig minuten later ben je dit namelijk alweer vergeten en schop je de fles om als je weer naar de plee rent. Zet de dweil maar klaar.

2. Bedenk goed waar je je kratjes neerzet

Twee van die blauwe kratten met blauwe flessen vallen nogal op in je interieur, dus als je niet wil dat mensen weten dat je zwanger bent, berg ze dan goed op! Zet ze bijvoorbeeld in de schuur, washok, garage of desnoods op zolder. Zo voorkom je dat iemand je een berichtje stuurt om je te feliciteren terwijl je nog heel even alleen van het bijzondere nieuws wilde genieten.

3. Houd je plas niet te lang op

Omdat ik zoveel mogelijk urine wilde sparen voor MvM, kwam het regelmatig voor dat ik supernodig moest plassen terwijl ik op de fiets naar huis zat. Ik gooide mijn fiets in de garage beneden en had het gevoel dat ik nog nooit zo nodig had gemoeten. Opgelucht dat ik eindelijk thuis was, ontspande ik. Op de tweede trap (ik moest er driehoog) ging het mis. Al mijn opgespaarde pies langs mijn broekspijpen naar beneden. Inschattingsfoutje…

4. Neem de tijd

Even snel plassen in de 15 seconden tot de volgende aflevering op Netflix begint? Niet doen, zet Netflix maar even op pauze. Elke keer als ik “even snel” ging plassen, duurde het extra lang. Negen van de tien keer dat ik gehaast ging plassen, plaste ik niet in de kan, maar over mijn handen. Ik heb in de tien weken dat ik meedeed nog nooit zo vaak over mijn eigen handen geplast…

5. Daar zit een geurtje aan

Als zwangere werkt je neus extra goed, en het conserveringsmiddel in de fles kan in combinatie met de urine nogal sterk ruiken. Niet altijd een pretje. Tip: adem in door je mond en ruik niet aan de fles, zo is dat plassen prrrima te doen! En fun fact: sommige zwangere vrouwen vinden dit hartstikke lekker ruiken. Vreemde wezens, niet waar? Die zwangere vrouwen!

Nog meer handige tips voor toekomstige deelnemers? Deel ze met ons!

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar info@moedersvoormoeders.nl.

Meer Artikelen