origineel 200x200Nog een paar weken en dan begint de schoolvakantie. Het aftellen is begonnen. Op naar een welverdiende vakantie in Italië en daarna starten we met een nieuw (school)jaar.

De laatste toetsen zijn gemaakt op school en alle werkjes komen nu mee naar huis. Zo ook de knutselwerkjes voor vaderdag. Steef was weer helemaal in zijn nopjes met zijn mooie cadeaus en ontbijt met papabrood (zie foto). Dikke knuffels en kussen over en weer en mooie gedichten die hem weer vertellen wat een fantastische papa hij is.

Lege portemonnee

Nadine is een vrij stabiele leerling, heeft een positieve ontwikkeling en ligt goed in de groep. Van haar verwacht ik eigenlijk geen bijzonderheden op haar rapport, ze scoort altijd prima. Ze gaat haar laatste schooljaar in op de basisschool, nog even groep 8 en straks is ze een brugpieper. Ik zie haar nog voor het eerst naar de kleuterklas gaan met haar schooltasje op haar rug en trotse koppie. Nu fietst ze al alleen naar de dependance en gaat ze steeds meer haar eigen leventje leiden. Ik vind dat geweldig om te zien hoe mijn kleine meisje zich ontwikkelt tot (soms) meid met kuren. Niet kunnen slapen, piekeren wat anderen van haar denken/vinden, huiswerk moeten maken. Je merkt dat de puberteit langzaam ook bij haar begint te rommelen. Wat staat ons straks te wachten als mevrouw 14 jaar is? Volgende week heeft Justin een kinderfeestje en gaan Nadine en ik samen shoppen in Rotterdam. Eerst lunchen en dan shop till you drop! Dat gaat mij geld kosten!

Concentratie

Bij Justin weet je het nooit! Hij gaat straks naar groep 5 en loopt nog aan mijn hand mee naar school en voor een knul van 8 vind ik dat best stoer. Ik geniet daar nog volop van. Justin is in januari begonnen met medicatie (Medikinet) om zich beter te kunnen concentreren op school. Het is zo’n slim ventje, maar hij is zo snel afgeleid. Er zit veel meer in dan hij laat zien tijdens de toetsen. Ja 1 op 1, maar zo werkt het helaas niet in onderwijzend Nederland. Wij zien wel een positief verschil thuis, hij kan beter relativeren en is rustiger is zijn hoofd. Hij blijft wel Justin, dit is gewoon de Justin light versie. Ik ben erg benieuwd of het medicijn ook op school zijn werk doet en daardoor Justin betere resultaten heeft op zijn rapport.

Tijdens mijn vakantie kan ik mijn werk voor Moeders voor Moeders met een gerust hart achterlaten bij mijn collega. Fijn dat je onderling zo alles kan opvangen, want ons werk gaat gewoon door. En dat is maar goed ook. 1 op de 6 stellen heeft helaas te maken met vruchtbaarheidsproblemen. Dus iedere aanmelding, elke druppel telt. Ik wens iedereen een fijne vakantie met veel zon, plezier en lol.

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar info@moedersvoormoeders.nl.

Meer Artikelen