marloesblogOp dit moment ben ik 20 weken zwanger en kent mijn vriend me langer zwanger dan niet zwanger. We leerden elkaar kennen via Tinder en exact drie maanden na onze eerste date had ik een positieve zwangerschapstest in handen.

Woest

‘Een ongelukje?’ is ons regelmatig gevraagd. Een vraag die me woest maakt. Nee, dit is geen ongelukje, geen enkel kind zou een ongelukje genoemd mogen worden. Het is voor sommigen misschien lastig voor te stellen, maar mijn vriend en ik wisten dondersgoed waar we mee bezig waren. We zijn heel erg gek op elkaar en eigenlijk ging onze relatie vanaf het begin als vanzelf. Zo ook het zwanger worden. Ik slikte geen pil meer en binnen no-time was het raak.

Een ongelukje? Nee. Een verrassing? Ja, een hele mooie aangename! Want hoe vaak hoor je niet dat het maanden, soms jaren duurt om zwanger te worden? Ik ben 34, mijn vriend 42, allebei niet meer superjong, maar blijkbaar samen een hele goede match om zwanger te worden (nogmaals bedankt, Tinder).

Toekomst

Geen moment hebben we getwijfeld aan dit kindje. Het is geen seconde door mijn hoofd gegaan dat het te snel was, dat we er nog niet aan toe zouden zijn, of dat het niet uit zou komen. Onze relatie kwam direct in een stroomversnelling, onze reis naar Thailand hebben we gecanceld en keuzes moesten gemaakt worden. We doen dit samen en het gaat nog steeds als vanzelf. Het wordt eigenlijk alleen maar leuker en we leren elkaar heel snel, op een hele bijzondere, intieme manier kennen.

Plassen voor andere wensouders

Regelmatig moet ik mezelf even knijpen of door elkaar schudden. Gebeurt dit echt? Is dit nu mijn leven? Hebben we straks echt een kindje samen? Het is allemaal zo bijzonder, leuk en spannend. Ik was zo trots en blij met deze zwangerschap dat ik het direct met iedereen wilde delen. Maar vooral ook met de vrouwen bij wie het allemaal niet zo snel en gemakkelijk gaat. Vijf dagen na mijn positieve test zat de consulente van Moeders voor Moeders dan ook bij mij aan tafel, zij wist nog eerder dat ik zwanger was dan mijn eigen moeder. Ruim tien weken lang heb ik in de blauwe flessen kunnen plassen en ik hoop dat ik hiermee kan bijdragen aan de kinderwens van anderen.

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar info@moedersvoormoeders.nl.

Meer Artikelen