purepregnantsquarePurePregnant probeert zwanger te raken maar dit is een moeizame weg gebleken. In haar drie eerdere blogs vertelt zij over de eerste Pregnyl injecties en de stap naar Puregon. Ze vervolgt nu haar verhaal. 

Het is ondertussen half November 2015 en hoogte tijd voor de eerste controle. Na zo’n eerste periode van spuiten verwacht je toch dat er aan je gevraagd wordt hoe het gaat en of je ergens tegenaan bent gelopen? Nix nada noppes van dit. Liggen mijn verwachtingen dan misschien te hoog? Is er bij jullie wel wat gevraagd? Het was toen dag 10 en er was nauwelijks iets gegroeid. Ik vroeg of dit ‘normaal’ was met 50 eenheden. De gynaecoloog beantwoordde heel droog mijn vraag: “nee, eigenlijk niet.” Toen gingen bij mij dus de alarmbellen af. Ik vroeg direct of het niet verstandig zou zijn om met mijn dosis omhoog te gaan. “Ja dat kan je doen”, zei ze. Mijn mond viel open. Kan je doen?! Wat is dit nu weer voor een antwoord. Heeft deze gynaecoloog dan echt niet door hoe ze overkomt? Ik vroeg ter bevestiging of ik vandaag nog de extra 25 erbij kon doen of dat het beter zou zijn als ik vanaf morgen zou doen. Dit omdat ik weet dat het nauwkeurig gezet moet worden. “Ja, doe maar hoor, met 25 erbij.” Voor de zekerheid vroeg ik of het niet erg is als ik dit vandaag nog doe en morgen mijn normale tijdstip aanhoudt? “Nee hoor, doe maar en dan zien we maandag wel verder”. Vol ontzetting hoor ik dit aan. Ik snap er niets meer van, die nauwkeurigheid is dan opeens niet meer zo belangrijk?

Kijk, ik wil graag zwanger worden dus ik houd alles (misschien te overdreven) in de gaten. Ik ben dus vrij scherp als ik bij de controle ben. Natuurlijk stel ik voor om de dosis te verhogen als het allang grotere follikels hadden moeten zijn, maar ik wil het wel juist doen. Dus ik heb die dag nog maar 25 extra gezet en vanaf de volgende dag 75 eenheden. Tot over 3 dagen, dan zien we bij de controle wel verder. Mijn vriend was vanwege zijn werk niet aanwezig bij het bezoek. Toen ik hem het hele verhaal via WhatsApp vertelde was hij best een beetje pissig en teleurgesteld dat het weer op deze manier was gegaan. Alles voelt zo onprofessioneel en als ‘lekker boeiend’. We hebben het er vaker over gehad maar nu eindigen we dit WhatsApp gesprek weer met: ‘het is dat we zo in een uithoek van het land wonen…’ Het is gewoon niet te doen om een andere gynaecoloog te zoeken want deze zitten allemaal verder weg. En als je dan om de 2 à 3 dagen terug moet voor controle, wat moet je dan zeggen op je werk? En hoelang gaat je baas dit pikken?

Purepregnant vervolgt hier haar verhaal.

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar info@moedersvoormoeders.nl.

Meer Artikelen