bellycatSoms stuit je bij het inschrijven van een deelneemster op herkenbare onderwerpen. Een deelneemster vertelde mij dat haar katten zich heel raar gedroegen sinds ze zwanger was. Haar ene kat was niet bij haar weg te slaan en de andere kat wilde juist helemaal niks meer van haar weten.

En dit verhaal kwam me bekend voor; ‘Laat ik toch maar eens een zwangerschapstest doen’. Dat was wat ik ook dacht toen onze rode kater wel erg vaak bij mij op schoot kwam zitten. Normaal is hij geen schootkat, maar bij mijn eerste twee zwangerschappen zat hij verdacht veel op mijn schoot. En inderdaad, beide keren was ik zwanger!

Ik hoor wel veel vaker dat katten reageren op zwangerschappen. Wanneer ik bij een deelneemster kom en er lopen katten of honden rond, dan kan ik het vaak ook niet laten om even te vragen hoe de kat op de zwangerschap reageert. Meestal merken de vrouwen dat de kat veel vaker op schoot wil. Honden reageren juist vaker als de baby er is en laten tijdens een zwangerschap niks blijken.

Maar om nou te zeggen dat elke kat erg met zwangerschappen bezig is…  Reageerde de rode kater vrijwel direct wanneer ik zwanger was, de lapjespoes had absoluut geen extra interesse in het begin van de zwangerschap. Maar ook geen afkeer. Aan deze kat kon ik helemaal niks merken. Later vond ze de dikke buik juist wel erg interessant. Daar kon ze heerlijk languit op liggen, en het mooie was, dat mijn zoontje reageerde op het gespin van de kat, en ik hem in mijn buik voelde verplaatsten naar de kant waar de kat op mijn schoot lag. Heel bijzondere momenten waren dat. Maar eenmaal geboren, hadden ze niet veel interesse meer in elkaar. Dus om nou te zeggen dat ze een speciale band hadden ontwikkeld, nee niet echt.

Katten zijn niet de enige dieren die zwangerschappen aanvoelen. Het wordt gezegd dat dolfijnen ook voelen wanneer een vrouw zwanger is. Dolfijnen staan bekend om hun intelligentie en dat het heel sociale dieren zijn. Maar het is ook zo dat deze dieren over een sonar beschikken.

Maar gelukkig hebben we tegenwoordig zwangerschapstesten en verloskundigen met echo-apparaten zodat we niet naar een dierenasiel en het dolfinarium hoeven te rennen wanneer we willen weten of we zwanger zijn en hoeveel weken we zwanger zijn.

Dus wanneer je je aanmeldt voor Moeders voor Moeders hoef je niet bang te zijn dat ik met mijn rode kater bij je op de stoep sta. Ik neem gewoon een hCG test mee en wanneer daar twee streepjes op verschijnen is dat een net zo’n speciaal moment!

GastbloggerGastblogger – heeft 162 verhalen geschreven.
Wil jij ook schrijven voor Vriendinnen Onder Elkaar? Stuur dan een mailtje naar info@moedersvoormoeders.nl.

Meer Artikelen